17. aug
SNIK OG SNOK: Helle Siljeholm og Sara Christophersen redder jorda.
 
Fantasifull måneferd
Jorda må reddes og Snik og Snok drar til månen for å ta saken.

Publisert: 07.mar.2012 06:27
Oppdatert: -

Slik er utgangspunktet for Teater Innlandets nye danseforestilling «Snik og Snok på månen», for hele familien.
Forestillingen hadde urpremière i Dramatikkens Hus i november. Nå skal forestilling ut på turné i Hedmark og Oppland. 14. og 15.3 spilles den i Hamar.
På de fleste steder vil også lokale dansetalenter vil dukke opp på scenen i forkant av forestillingen, med sin egen super-helt-dans.

SØPPEL OG SKURK

Jorda trues av en kjempesvær søppelbølge. I tillegg har superheltenes erkefiende Skuggan kjørt månen i rakettfart mot jorda. Så samme hva planeten er truet av, så er det noe feil i systemet. Og det må til superhelthjelp for å røske opp i det.
Så la gå at superheltene framstår temmelig spede og blide i forhold til oppdraget sitt. Men det er ikke alltid at muskler avgjør resultatet.

video

Nå er det ingen liten utfordring at en på en teaterscene skal skildre både global forurensning og forstyrrelser i verdensrommet. Det løses ved hjelp av godt utbygde videoillustrasjoner. Månespillet er supert, og det samme er bymiljøene. Når forestillingen fungerer så godt, er nettopp spillet med videoene helt sentralt. Visuelt er dette kjempespennende, og resultatet er et science fiction-eventyr som ikke kan unngå å fenge.
Men tematikken er seriøs nok. Det er et system i ulage det dreier seg om. Og et av spørsmålene som reises, er om vi er villige til å ofre av vår velstand og alle våre materielle ting for å få klode og klima i form igjen.
Men oppbyggingen av historien kunne kanskje vært klarere. For koblingen mellom søppelbølgen og månen på villspor er to historier som ikke griper veldig tydelig inn i hverandre. Som helhet er det nok også månehistorien som er den sterkeste, fordi det som skjer der er spennende ut fra det som skjer på scenen, og ikke ut fra det tematiske. Og kampen mellom superheltene og skurken Skuggan på månen er et suverent høydepunkt.

Anmeldelsen er basert på generalprøven.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke