19. aug
 
Fargerik lek med kostymer
Drakter, våpen og annet utstyr i alle mulige farger preget årets Cosplay-konkurranse på The Gathering.

Publisert: 25.mar.2016 19:14
Oppdatert: 26.mar.2016 00:41

-Her er alt egenlaget. Jeg synes det morsomste med denne hobbyen er selve prosessen rundt produksjonen av kostymene. Konkurransene fungerer som et sosialt samlingspunkt og en god anledning til å vise fram det man har jobbet med, sier cosplayeren Christina Erring. Hun var på plass som rollefiguren Mercy fra det kommende dataspiller Overwatch. Kostymene demonstrerer håndverk med høyt detaljnivå, og Erring forteller at investerer store deler av hverdagen til det som har blitt en meget tidkrevende hobby.

- Man kan bruke alt fra én dag til seks måneder med et kostyme. Det jeg har på meg i dag har jeg brukt fem uker på å lage, sier hun.

Cosplay er en relativt ny form for performancekunst, og selv om subkulturen stadig øker i popularitet er det nok mange som ikke aner var Cosplay handler om. La oss derfor gå igjennom noen grunnleggende fakta om Cosplay.

Betegnelsen «cosplay» er en sammentrekning av de engelske ordene costume og roleplay. Cosplay er en utkledningslek der deltagerne, eller cosplayerne som de kalles, kler seg ut med kostymer og annet utstyr for å likne en bestemt rollefigur. Rollefigurene kan stamme fra filmer, tv-serier, animasjonsfilmer eller tegneserier, men det er figurer fra dataspill som står igjen som de klart mest populære rollefigurene. I konkurranser fokuserer dommerne i stor grad på selve produksjonen, valg av materialer og kreative løsninger når de skal vurderer det ferdige resultatet.

- Dette er et flott miljø der man tar godt vare på hverandre. Her føler man seg alltid velkommen, sier Jeanette Stilén. Hun er på plass i Vikingskipet som rollefiguren Hsien-Ko fra Capcom-spiller Darkstalkers.

- Her er det silke, papp, isopor. og mye annet. Jeg har brukt omlag to måneder på å lage kostymet, forteller hun. Flere av kostymene er laget med dyre råvarer, og HA får fortalt at de ferdige kreasjonene gjerne koster tusenvis av kroner å produsere.

- Dette er en hobby som krever både tid og resurser, forteller hun. 

Med sine gigantiske armer konkurrerer Stilén med et kostyme som virkelig utpeker seg, men som også byr på sine egne utfordringer.

- Det er mye som blir litt vanskeli, men heldigvis får jeg god hjelp til å bevege meg rundt, smiler Stilén. 

Venninnene Julie Mai Wiseth og Elisabeth Skulbørstad hadde tatt turen fra Trondheim for å ta del i årets Cosplay-konkurranse på TG.

- Dette en perfekt hobby for folk som vil jobbe kreativt. Jeg har holdt på med cosplay i tre år, sier Wiseth. 

- Jeg synes det er moro å være i karakter. Jeg er en helt annen enn meg selv når jeg cosplayer, sier Skullerud. 

Se bilder av kostymene og sammenlign med de ulike originalene i bildekarusellen øverst i saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke