24. aug
GUTTA I DAG: Her er Kåre Spon Danseorkester presentert i dag: Lars Lønne, Bjørnar Sleppen, Tom Erik Antonsen, Torgeir Gabrielsen og Bjarte Ytre-Arne. I kveld spiller bandet på Gregers. Foto: Privat
 
Farvel til Kåre Spon
Kåre Spon Danseorkester spiller til siste dans. – Litt Stones, Hendrix, Clapton, litt disko, Santana, alt hva Finn Bjelke i «Popquiz» ville kalt «planke», annonserer Bjarte Ytre-Arne.

Publisert: 27.okt.2016 19:04
Oppdatert: 27.okt.2016 19:04

Da kan det jo kanskje også være en fin anledning for alle oss som liker hr. Bjelke og spørreprogrammet hans, at vi stikker på Gregers fredag kveld, som oppvarming til litt sen radiofrokost lørdag formiddag. På scenen står i alle fall Kåre Spon Danseorkester, med Bjarte Ytre-Arne med fløyte og saksofon, Lars Lønne på keyboard, mattelektor Torgeir Gabrielsen på gitar, prosjektleder i Elmontasje, Bjørnar Sleppen, på trommer og bassisten Tom Erik Antonsen.

– Og så dukker Bjørn Morten Kjærnes opp, han som startet bandet, sier Bjarte Ytre-Arne.

Og da er vi akkurat der vi i slike sammenhenger skal være, hvor slutten alltid handler om begynnelsen.

Startet i – 76

Bjarte Ytre-Arne har selv skrevet ned historien – og han starter slik:

«Hamar-bandet hadde sin første jobb for førti år siden. Dette skal vi markere samtidig som vi sier takk for oss.»

– Det er blitt for vanskelig å skru sammen bandet, er Bjartes begrunnelse for å slå av lyset.

Og så tilbake til manus:

«Vi startet som en gjeng lærerstudenter i 1976.» Og: «Navnet fant vi indirekte fra ei tegneseriestripe i Det Nye, om en som lurte på hvor Kåre Spon Danseskole lå. Ikke alle tok ordspøken.»

Spellemannsprisen

Bandet ble hedmarksmestere i pop og rock, gutta rigget seg en buss og trillet Sør-Norge rundt.

Et prosjekt de lagde ble kjøpt inn av Rikskonsertene – og på toppen av det hele fikk gjengen Spellemannprisen for et prosjekt de kalte «Harry Halvsjuk og The Håpløse». Brødrene Dal (les: Kirkvaag, Lystad, Mjøen) leste opp feil vinner, Maj Britt Andersen, som måtte gå ned igjen fra scenen. Opp på scenen kom «The Håpløse» – og «harpa» har de fortsatt, og Bjarte skriver: «som vandrepokal i bandet».Fredag kveld er det siste dans. For Kåre Spon. På Gregers.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke