24. aug
REISEN OVER: Frode Berntzen og Knut Erik Engemoen avslutter søndag reisen med forestillingen «Ungkar», en teaterkonsert basert på viser og tekster av Alf Prøysen. Foto: Privat
 
Farvel til «Ungkar»
Det ble en suksess. Kritikerne jublet, publikum løp til billettkiosken. Men nå er det over. Søndag er det klart for forestilling nummer hundre. Så sier Knut Erik Engemoen og Frode Berntzen farvel til «Ungkar».

Publisert: 27.sep.2017 22:11
Oppdatert: 27.sep.2017 22:22

«Så enkelt og så rått», skrev Hamar Arbeiderblads anmelder Geir Vestad i 2013 om «Ungkar» – en teaterkonsert basert på viser og tekster av Alf Prøysen.

«En enkel og naken trekvarters teaterforestilling midt på blanke ettermiddagen viste hvor sterke og rå selv de mest kjente Prøysen-visene kan være.»

Året etter var forestillingen ytterligere trimmet, og samme Vestad skrev: «Strammere, fastere, sterkere. Bedre.»

– Litt rart

Det er klart for siste forestilling, søndag kveld på Teater Innlandets scene (i går var kun fire billetter ledig), og Knut Erik Engemoen synes det blir litt rart å ta farvel:

– Det blir rart siden forestillingen har vært med Frode og meg siden 2013. Men det er sånn i teaterverdenen, som i alle andre verdener, at noen dører må lukkes for at andre skal kunne åpnes. Dette blir både jubileumsforestilling og teppefallforestilling. Når det er sagt så er det mulig den siste spikeren ikke er slått helt inn, om noen skulle gi oss muligheten til en comeback om en stund. Men det er i så fall en god stund til.

Gode minner

– Hva er ditt beste minne fra reisen med «Ungkar»?

– Det er mange gode minner med «Ungkar». Etter hundre forestillinger over hele landet så har vi fått opplevd en hel del. Reisingen i seg sjøl har gitt mange gode minner. At en forestilling en har stått bak sjøl kan ta en til både Bremanger i vest og Andenes i nord, er ganske flott. Ellers glemmer jeg ikke den gangen vi spilte på en lukket demensavdeling. Det ble en overraskende interaktiv og en minneverdig forestilling.

– Suksess med denne, frister det å lage flere Prøysen-forestillinger?

– Om det blir flere Prøysen-produkter, vil tiden vise. Akkurat nå er jeg sulten på nytt og annerledes materiale, som kan ta meg videre som skuespiller. Men det ligger en enorm kjærlighet til Prøysen i meg. Det gjør det.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke