20. aug
behagelig: Mads Westling og Cecilia Vennersten sørget for en behagelig og stemningsfull konsertopplevelse i høvleriet i Kvitsandvika lørdag kveld. FOTO: UNNI KRISTIANSEN
 
Feelgood for de få
«Så skimrande var aldrig havet» var den perfekte åpningen på konserten ved bredden av Mjøsa som lå speilblank i solnedgangen lørdag kveld.

Publisert: 14.jul.2014 06:20
Oppdatert: 14.jul.2014 06:30

Det var noen heldige få som hadde funnet fram til det gamle høvleriet i Kvitsandvika da konserten med Cecilie Vennersten og Mads Westling skulle starte lørdag kveld. Konsertstart ble utsatt en halvtime i påvente av flere, og da bordene var med feststemte folk, og artistene kunne endelig spille opp.

God stemning

«Så skimrande var aldrig havet».. Vakre toner fra den svenske viseskatten passet perfekt i det rustikke høvleriet. Den åpne porten slapp gjestmildt inn den vakre sommerkvelden.

Vennersten og Westling forsøkte tappert å skjule skuffelsen over at så få hadde møtt fram, og de gjorde sitt ytterste for å skape god stemning og få med seg publikum. Det greide de godt. De frammøtte koste seg med musikken, noe godt i glassene og hyggelig selskap. Mange sang med, og noen svingte seg i dansen til fengende svensk visepop.

I pausen etter første sett begynte publikum å strømme til, og etter hvert ble det likevel ganske bra med folk.

BRØTNINGENE må stille opp

Gjertrud Strømme som driver Operagården på Brøttum hadde mobilisert venner og kjente til denne konserten og invitert til vorspiel på Operagården.

- Vi må stille opp når det skjer noe i bygda, mener hun.

Vennegjengen er enige om at høvleriet er et spennende lokale for slike arrangementer. De håper dette kan fortsette, og oppfordrer brøtningene til å stille opp.

NYTT KONSERTLOKALE

- Det er lite folk, men det må en regne med når en starter noe nytt. Jeg vil sette Kvitsand på kartet og få litt liv i Kvitsandvika, sa konsertarrangør og hytteutbygger Ole Berg.

Nylig tapte han over 100.000 kroner på et konsertarrangement med A1 i Gildehallen på Nedre Berg gård.

Det gamle høvleriet i Kvitsandvika på Brøttum er nytt som konsertlokale. Konserten med Cecilia Vennersten og Mads Westling var den tredje i en konsertserie på seks i sommer.

- Vi går i hvertfall ikke med underskudd, stadfestet Ole Berg optimistisk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke