22. aug
Jubileum: F.v. Henning Ramseth, Knut Erik Østgård, Tore Larsen og trommis Øyvind Håkonsen lanserer singelen «Father father» under jubileumskonserten.Foto: Kristian Einang
 
Return vil lage tidenes rockeshow i Stange
– Vi har planer om å lage tidenes rockeshow i Stange, fastslår Return-bassist Tore Larsen i forkant av bandets kommende jubileumskonsert.

Publisert: 01.jul.2015 08:04
Oppdatert: 01.jul.2015 08:07

I år er det 30 år siden Return fikk sitt store gjennombrudd da de i 1985 vant NRKs Rockemønstring med sangen «Sheila». Vinnerlåten ble gitt ut på singel, og tiden som fulgte kan ikke beskrives som noe annet enn et eventyr.

– Vi i bandet fant ut at dette er et jubileum som bør markeres på storslått vis, og da tok vi kontakt med handelsstandsforeningen som arrangerer Stangedagene, forteller Tore Larsen.

Tidenes rockeshow

Dermed er det duket for gratiskonsert med Return 21.8, og Larsen forteller at Return nå forbereder seg til å holde tidenes rockeshow i Stange.

– Vi kommer ikke til å spare på noe som helst. Det blir satt opp en diger festivalscene, og vi kjører på med full produksjon. Det er så sjelden vi får mulighet til å spille på hjemmebane, og denne gangen skal vi gi stangesokningene et skikkelig show, sier han.

Vil inspirere

Larsen forteller samtidig at de har sørget for å skaffe seg god hjelp til å underholde på scenen. Til Stangedagene har de nemlig engasjert unge talenter fra musikkmiljøet i Stange for å være med på festen.

– Vi har fått hjelp til å arrangere flere av låtene våre til både korps og strykekvartett, og vi har allerede vært på fellesøvelse sammen med Stange Skoles Musikkorps for å øve inn sangene. Dette tror jeg kommer til å bli skikkelig kult, smiler Larsen.

Gjengen i Return har dessuten engasjert unge lokale rockere for å være med på festen.

– Litt av planen vår med denne konserten er å engasjere unge musikere som er i den samme startgropa vi var i for 30 år siden. Hollow Illusion er allerede klare, og vi kommer også til å få på plass et band fra rockeverkstedet i Stange. Vi håper at dette kan være en kveld til inspirasjon, forteller Larsen. Return-bassisten forteller samtidig at de også henter inn tidligere bandmedlemmer til jubileumsfesten.

– Vi inviterer to gamle kjenninger opp på scenen. Steinar Hagen og Jan Åge Slåtsveen var begge med i originalbesetningen, og de kommer til å være med på framføringen av «Sheila» som startet det hele, sier Tore Larsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke