19. aug
Trekkspellaget: Bilde tatt i Kvennstugua i forkant av den første jubileumskonserten høsten 2018.
 
Feirer dobbelt opp
Når Vallset Trekkspellag fyller 40 år, feirer de ikke bare én gang, men dobbelt opp. Søndag 10. februar blir det jubileumsforestilling på Vallset samfunnshus.

Publisert: 04.feb.2019 12:40
Oppdatert: 04.feb.2019 13:07

Vallset Trekkspellag fylte 40 år i fjor høst, og det ble markert med flere arrangement. Men det er først nå det er klart for hovedmarkeringen, som skjer med en sammensatt jubileumsforestilling på Vallset samfunnshus. Blant deltakerne sammen med Trekkspellaget, er Stange Trekkspillklubb, Stangebygdenes Musikkforening, Vallset Sanglag, Randi Marit Mæhlum Rustad og Willy Rustad, samt Bernt Ola Volungholen, Guro Evensen Hjemli og Magnhild Lersveen.

Trofaste medlemmer

Til jubileet har Arid Mæhlum skrevet en fyldig beretning, som er blitt både en bred musikkhistorie for Vallset og en omfattende framstilling av lagets virksomhet og betydning.

Det er også blitt en historie med en rekke ildsjeler, og mange har vært med lenge. I jubileumsåret er det 17 medlemmer i laget. Av disse er det tre som har vært med i alle de 40 årene; det gjelder både Jan Arne Berg, Erik Bakstad og Håvard Fossberget. Magnhild Lersveen har ifølge jubileumsheftet en like imponerende merittliste, selv om hun nå har valgt å tre ut som fast medlem.

En sentral skikkelse har vært Jan Arne Berg, som både har vært musikalsk leder siden starten høsten 1978, og var styreleder de første fem årene. Hans store innsats for kulturen i bygda generelt, og trekkspellaget spesielt, førte til at han fikk Stangeprisen i 2016. Arild Mæhlum påpeker også at det er bemerkelsesverdig at fire av lagets medlemmer er tildelt Stangeprisen. Det sier noe om hvor sentralt laget har vært, og er det fortsatt.

Det sier også noe om medlemmenes trofasthet at snittalderen ligger på 73 år, legger han til. Og fortsatt er det spillegleden som er drivkraften for laget og gjør at de fleste er motivert til å videreføre bygdas trekkspilltradisjoner.

Hyllest

– For min egen del har dette blitt en reise tilbake til røttene, sier Arild Mæhlum. Selv har han vært aktiv i laget de siste åtte årene. Da ble han pensjonist, og bestemte seg for å ta igjen det forsømte.

– Jeg har også ønsket det skal være en hyllest til dem som har bygget det opp, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke