19. aug
Slipper «Shadow Puppeteer» på Wii U : Daglig leder Catharina Due Bøhler i Sarepta Studio forteller at de skal bruke dagen på å feire, og speide etter anmeldelser og kommentarer.
 
Feirer spillslipp i dag
– Klokken 15.00 slippes spillet på Nintendo eShop i Europa, så da spretter vi champagnen, sier daglig leder Catharina Due Bøhler i Sarepta Studios.

Publisert: 28.jan.2016 06:31
Oppdatert: 28.jan.2016 06:38

– Shadow Puppeteer er et spill som egner seg perfekt til Nintendo Wii U. Spillet har helt eksepsjonelle kvaliteter og kunstneriske egenskaper i «Tim Burton»-stil, skryter Espen Askvik.

Han er direktør i Snow Cannon Games, distributøren av hamarfirmaets nylanserte spill.

Sarepta blir en «Nindie»

I dag blir Sarepta Studio offisielt en «Nindie» – et kallenavn gitt til indieutviklere spillgiganten Nintendo har tatt under vingene sine.

– Vi er veldig gira på å kunne komme ut på Wii U. Mange av oss har vært Nintendo-fans ganske lenge, så det føles veldig stort, sier Catharina Due Bøhler, daglig leder i Sarepta Studio.

– Vi har arbeidet med porteringen til Wii U i cirka ett år, så i dag skal vi spise kake og feire, mens vi ser etter anmeldelser og kommentarer. Klokken tre slippes spillet på Nintendo eShop i Europa, så da sprettet vi champagnen, sier Bøhler.

To som samarbeider

Siden PC-utgivelsen i oktober 2014 har spillet blitt hedret med «Director’s Choice Award» på Indie Prize Europe i Amsterdam i februar i fjor, samt kåret til «Most Promising IP» på Game Connection Development Awards i San Francisco i mars samme år. Shadow Puppeteer blir tilgjengelig på Nintendos eShop i Nord Amerika, Brasil, Europa, Sør-Afrika, Russland, Australia og New Zealand.

Shadow Puppeteer er et «coop-game», det vil si at man er to spillere som samarbeider å komme videre i spillet.

– Sarepta Studio har her skapt en spennende og ny verden som oppleves best i sofaen sammen med en medspiller, noe som Nintendo entusiaster er vant med. Sarepta har skapt jevnbyrdige karakterer som er avhengig av at begge bidrar til kreativ problemløsning, sier Askvik.

– Bra for foreldre og barn

– Spillet er ideelt for partnere å spille sammen, og kan for mange jenter være en god introduksjon til dataspill. Det fungerer også fint for foreldre å spille med sine barn, der dette kan være en vanskelig arena å delta på for foreldre. Foreldre bør være opptatt av hva barn spiller, og har mye å vinne ved å ta del i spilling og valg av spill for barn.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
- Perfekt for Nintendo: Spillet følger en gutt og skyggen hans, som blir styrt av hver sin spiller. Foto: Skjermdump fra Spillet
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke