18. aug
FESTIVALKLARE: F.V. Jan Egil Løvbak, Birger Bratvold, Marie Natalie Skjeset, Knut Nordby, Bjørg Sveum, Sissel Linge Andresen, Bjørnulf Dyrud, Anders Landgaardshagen, Inge Iversen og Anders Gimse.
 
Feirer under brua for 10. gang
Kunst, musikk og lek er stikkordene når Under Brua-festivalen arrangeres for tiende år på rad.

Publisert: 28.jul.2015 14:18
Oppdatert: 29.jul.2015 09:26

- Jeg er ganske sikker på at vi har noe for alle og enhver, sier festivalkoordinator Jan Egil Løvbak. Han forteller at arrangørene i Under Bruaforeningen har gjort noen endringer for å feire at festivalen i år arrangeres for tiende gang.

- Vi satser på tungt kunstutstillingen, og i år har vi med mange kunstnere som arbeider med mange ulike kunstformer, forteller han. 

Foto, billedkunst, tekstilkunst, skulptur er blant severdighetene som presenteres i og rundt galleriteltet på festivalområdet. Arrangørene fortsetter dessuten med suksessen Barnas Dag som finner sted under brua 22.8. 

- I fjor hadde vi besøk av 200 unger i sprutende regnvær, og i år fortsetter vi med mange av de samme aktivitetene, sier Løvbak. I likhet med tidligere år er Minipicasso på plass med et eget kunstverksted, og kunstner Knut Nordby forteller at de nå har planlagt å arrangere en ganske spesiell barne-konkurranse.

- Vi kjører på med papirflykonkurranse. Barna kommer til å designe sitt eget papirfly som vi slipper fra toppen av brua, sier Nordby. Han opplyser samtidig at det venter premier for godt håndverk innenfor både design og effektivitet.

For voksne

Etter skuffende besøkstall under fjorårets festival velger arrangørene å satse på å gjøre endringer i festivalens konsertprogram.

- Tidligere har vi satt sammen et program for våre litt yngre festivaldeltagere på fredagen, men vi har registrert at det ikke har vært noen stor suksess. I år har vi dermed satt sammen et program som favner over et bredt publikum til begge festivaldagene, sier Jan Egil Løvbak.

Chris Thompson & Mads Eriksen Band, som gjorde stor suksess under brua i 2011, står i år som programmets store høydepunkt. Thompson er blant annet kjent som vokalist og frontfigur i Manfred Mann's Earth Band. 

Blant årets øvrige artister finner vi Byraaet, Hanne Leland Band, Mormor & de 8.000 ungene sammen med Hedmarkens Sønner, Odd R. Antonsen Storband, Dugg og Zia. 

- Jeg tør påstå at dette er et av de sterkeste programmene vi noen gang har presenter, og vi håper virkelig at folk kjenner sin besøkelsestid, sier Løvbak. 

 
Fakta

Festivalen ble arrangert første gang i 2005, da under navnet Under The Bridge Festival. Dette ble endret til dagens navn allerede da festivalen ble arrangert for andre gang i 2006.

I tillegg til festivalen arrangerer Under Brua Foreningen en årlig Julegrytekonsert hvor alle inntekter går til Frelsesarmeen.

Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke