24. aug
Trønderrock: Henning Ramseth og Dag Ingebrigtsen spiller et av de mest legendariske riffene i norsk musikkhistorie under «Forelska i lærer'n».Foto: Kristian Einang
 
Feiret 20 år i «skipet»
Lørdag kveld skulle vikingskipets 20 års jubileum markeres, og på scenen sto Return med sine gjester.

Publisert: 22.okt.2012 06:32
Oppdatert: -

Hamar
Nå har skroget ligget kullseilt i Åkersvika i 20 år, og da må det selvsagt feires. Hamar Olympiske anlegg inviterte dermed til galla, og legendene i Return fikk æren av å underholde under markeringen.
Selv om den årlige verdenscupen har sin faste besøkelsestid, og man i vikingskipet en gang i blant kan oppleve et verdensmesterskap på skøyter, burde vel kanskje vikingskipet beskrives som et flerbruksanlegg framfor skøytearena. Der huser de nemlig alt fra datanerder til selgere av bruksgjenstander, i tillegg til besøk av superstjerner som Stevie Wonder og Beyoncé Knowles. Til sommeren er det forresten ventet mange tusen folk fra landets kriker og kroker til Hamar når Mark Knopfler går på scenen. Vikingskipet er med andre ord et av byens viktigste samlingspunkter.

fremdeles størst

Hver gang jeg finner meg selv på en Return-konsert blir jeg påminnet hvor umåtelig populære disse gutta er på Hedmarken. De spiller svært sjelden for mindre enn 1.000 tilskuere, og i går var det hele 1.600 mennesker til stede da bandet gikk på scenen.
Mye av æren for denne enorme populariteten må nok være den lange listen med slagere Return har i bagen sin, også er jo de gamle traverne fremdeles meget karismatiske på scenen. Man pleier å få valuta for pengene når man drar på konsert med Return, og lørdagens konsert var intet unntak. På scenen dukket nemlig Trine Rein og Dag Ingebrigtsen opp som gjesteartister.

Slagernes kveld

På en festkveld med høy harryfaktor fikk Rein låne scenen i noen minutter, og framførte blant annet sin velkjente låt «Just Missed The Train». Et herlig innslag som ga anledning til et lite pust i bakken på en kveld der slagerne virkelig sto i kø.
Etter Rein gikk av var tiden inne for å stålsette seg. Bak scenen sto nemlig Dag Ingebrigtsen og trippet med gitaren i armene, for her skulle harryskalaen sprenges.
Han åpnet med «Forelska i lærer'n», svippet innom litt TNT med låta «Harley-Davidson» før han avsluttet med «Vil du værra' me' mæ' hjem i natt». En helt fantastisk gjesteopptreden spør du meg.
Det var allikevel Return som var lørdagens hovedpersoner, og de beviste nok en gang hvem som er størst på Hedmarken.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke