20. aug
vandreforestilling: Dans, slampoesi, teater og musikk sto på programmet under torsdagens elevforestilling.Begge foto: Kristian Einang
 
Feiret 25-årsjubileum med Børstad-elevene
Med visuell kunst, slampoesi, dans, teater og musikk ble elevene fra Børstad ungdomsskole med på Turnéorganisasjonens 25-årsmarkering for den kulturelle skolesekken.

Publisert: 24.mar.2017 06:28
Oppdatert: 24.mar.2017 06:40

– Dette har vært en morsom og veldig annerledes uke, sier Oda Emilie Dybvig (15). Hun og medelevene Kristoffer Arneberg Novak (15), Martin Søli Reinemo (14) og Hedda Lie Nordahl-Hagen (14) er blant elevene som denne uken har deltatt og jobbet med Turnéorganisasjonens elevfestival Kunst Underveis. I år er det nemlig 25 år siden oppstarten av ordningen som i dag heter den kulturelle skolesekken (DKS) ble etablert i Hedmark, og i den anledningen har Turnéorganisasjonen latt elevene få en hovedrolle i feiringen.

Lange, spennende dager

Med utgangspunkt i bestillingsverket «neoN Notebook», skrevet av Eivind Buene for kvartetten Ensemble neoN, har elevene utviklet og produsert en vandreforestilling med ulike kunstuttrykk.

– Vi begynte på tirsdag, og vi har hatt noen lange skoledager der vi har jobbet til langt ut på ettermiddagen, sier Reinemo som deltok i prosjektets skuespillergruppe. Allerede torsdag kveld var elevene klare for å ta imot publikum, og de frammøtte fikk se at ungdomsskolen var pyntet med billedkunst, skulpturer og andre kunstinstallasjoner. Elevene forteller at det var godt å komme i gang med selve vandreforestillingen.

– Litt slitsomt har det vært, men vi har fått mange pauser og bra mye frihet til å drive på egen hånd, sier Dybvig. Elevene forteller samtidig at de er stolte av resultatet som ble presentert for seks ulike publikumsgrupper.

– Jeg synes det ble veldig bra, sier Reinemo.

Siste av tre skoler

Turnéorganisasjonen har bidratt med kunstnere til veiledning, musikk til inspirasjon og en prosjektbeskrivelse, men det er elevene selv som har skapt resultatet. Børstad ungdomsskole var den siste av tre skoler som har deltatt i festivalen, og daglig leder i Håkon Skoge forteller at han er mektig imponert over resultatet.

– Vi ville ikke feire oss selv. Vi ville feire eleven, kunstnerne, kunsten og skolen, og samtlige av elevene på skolen har vært involvert på en eller annen måte.

– Jeg er kjempeimponert, sier Skoge.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke