18. aug
 
Feiret Munch med dans
Skoleelevene i Løten markerte Edvard Munch-jubileet med danseforestilling.

Publisert: 12.des.2013 19:31
Oppdatert: -

Torsdag feiret hele Løten 150-årsdagen for Edvard Munchs fødselsdag, og på Løten kino hadde ungdomsskoleelever samlet seg for å være med på feiringen. Der fikk publikum se en rekke musikalske innslag av og med ungdom, og til slutt ble det presentert en danseforestilling til ære for den verdensberømte maleren.

Danser med elever
Det er Astrid Groseth som står bak danseforestillingen «Forklart meg livet». Med god hjelp fra musiker Karoline Amb, har hun laget koreografi med inspirasjon fra Munchs bilder.

Det var elever fra Løten ungdomsskole som sammen med Amb og Groseth stilte som dansere under forestillingen, og elevene syntes det var stor stas å kunne ta del i jubileumsfeiringen.

Feiret Munch
Einar André Lillehagen Røe (13), Anna Legankova (15) og Julie Andersen Bakken (13) var blant de utvalgte elevene som var med på danseforestillingen.

- Dette var kjempegøy. Jeg er glad i å danse, og det er moro at vi nå har fått mulighet til å være med på feiringen av Munch, sier Anna Legankova like etter forestillingen.

De unge danserne hadde i forkant av årets Munch-feiring blitt plukket ut for å ta del i prosjektet.

- Jeg var litt nervøs i begynnelsen, men etter hvert gikk det veldig bra. Astrid og Karoline var velde flinke til å hjelpe oss på vegen, sier Julie Andersen Bakken.

Alle de tre ungdommene forteller at de nå har fått bedre kjennskap til Munch.

- Det er moro å se på maleriene hans, og jeg har lært en god del i løpet av tiden vi har øvd de siste dagene, sier hun.

- Hvis jeg møter noen som lurer på hvor Løten er på norgeskartet, bruker jeg vanligvis å svare at det er der Edvard Munch kommer fra, sier Einar André Lillehagen Røe.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke