22. aug
Samarbeid: Ringsaker Janitsjar og Helene Bøksle spilte foran et fullsatt publikum på Scandic Scene søndag kveld.
FOTO: KRISTIAN EINANG
 
Fengende folketoner med Bøksle i praktslag
Helene Bøksle og Ringsaker Janitsjar har virkelig funnet tonen, og samarbeidet blomstret under søndagens konsert på Scandic Scene.

0
Publisert: 25.sep.2016 21:08
Oppdatert: 25.sep.2016 21:13

– Av og til er det ikke nok med ett møte, og etter samarbeidet i fjor fant vi ut at vi måtte spille sammen igjen, sa Helene Bøksle som en innledning til søndagens konsert på Scandic scene. Det er slettes ingen enkel oppgave å kombinere korps med sangsolister, og vegen er kort til et rotete og småsurt resultat. Samarbeidet mellom Bøksle og Ringsaker Janitsjar ser imidlertid ut til å fungere på en veldig god måte, og det slo gnister på scenen under søndagens møte. I overkant av 300 publikummere var på plass for høre Bøksle i møte med Ringsaker Janitsjar. Det ble et særdeles gledelig gjenhør.

birkebeiner-musikk

Programmet besto av utvalgt folkemusikk arrangert for korps. I løpet av kvelden fikk publikum høre korpset og Bøksle hver for seg, men de fleste numrene ble framført i fellesskap. «Natta vi har» var et tidlig høydepunkt, og under «Vardlokk», «Svalbard» og «Mitt land» var både korpset og Bøksle i praktslag. Ekstra hyggelig var det å høre Ringsaker Janitsjar og Bøksle framføre stykket «Bifrost» fra filmen «Birkebeinerne». Stykket er komponert av Gaute Storaas, og søndagens framføring var tidenes første på den offentlige scenen.

Korps og solist i harmoni

Helene Bøksle kan knuse glass med stemmen, og hun sparte ikke på noen ting under søndagens konsert. Gjennom rolige vers og mektige klimaks viste hun fram hele registeret, og musikantene i Ringsaker Janitsjar sørget for å gi henne gode arbeidsforhold gjennom hele konserten. Sammenslåingen av Brumunddal Musikkorps og Moelv Musikkforening ser ut til å være et særdeles vellykket grep, og med dirigent Per Kristian Ødegård Syversen i front låter korpset, som nå teller 50 medlemmer, både mektig og velspilt. Korpset beviste dessuten at de også har dyktige soliste i rekkene. Akustikken i konsertrommet bød allikevel på noen utfordringer undervegs, og det var tidvis vanskelig å plukke opp konkrete detaljer fra de ulike rekkene i korpset. Bøksles stemme lå imidlertid stort sett fint over arrangementene. En imponerende lysrigg fra gjengen i Scanlyd ga konserten en stemningsfull og flott ramme, og man må bare håpe at Bøksle og Ringsaker Janitsjar tar opp samarbeidet også i framtiden.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Folketoner: Helene Bøksle tok seg god tid til å forklare sitt forhold til de ulike stykkene, og å sette tekstene i kontekst.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke