20. aug
Imponerende samspill: Espen Berg og Trondheim Jazzorkester imponerte med sitt samspill under framføringen av verket «Maetrix» fredag kveld.
 
Fengende Jazztoner
Trondheim Jazzorkester og Espen Berg imponerte et lamslått publikum i Kirsten Flagstadsalen fredag kveld.

Publisert: 06.okt.2017 22:43
Oppdatert: 06.okt.2017 22:46

De 113 oppmøtte i Hamar Kulturhus fikk på mange måter mer enn de kanskje forventet fredag kveld. Trondheim Jazzorkester og Espen Berg leverte en konsert full av inntrykk, vakker musikk, og imponerende solospill. Når 14 musikere står på samme scene skal det mye til for at alle er helt samkjørte. På mesterlig vis klarte musikerne å ikke bare være samkjørte, men også å imponere med sine fantastiske solopartier.

Komplekst

«Maetrix» er et verk som er inspirert av både metrikk, og filmserien «Matrix». Espen Berg kaller seg selv en systematiker, og dette kommer tydelig fram i hvordan han selv tar kontroll på scenen og henviser til de individuelle musikerne hva de skal gjøre mens han selv sitter bak flygelet og leverer aldeles fantastiske løp og melodier. I denne konserten var det to trommeslagere. Det er ikke så lenge siden sist at trommelsageren Tomas Järmyr var i Hamar. Når han ikke spiller i Trondheim Jazzorkester er han trommeslager i rockebandet Motorpsycho. Fredag kveld leverte han i samspill med Hans Hulbækmo ifra Tolga et forrykende trommespill med imponerende soloer, polyrytmikk og presisjon ut av en annen verden.

Lokalt

Espen Berg er en Hamarsing. Han har tidligere gått på Stange Videregående skole og har i de siste årene utmerket seg som et av landets største jazztalenter. Berg har blant annet mottatt Jazz-stipendet som utdeles under Moldejazz. Med verket «Maetrix» kommer det tydelig fram at skrytet er vel fortjent.

Variert og utfordrende

«Maetrix» er et verk der lytteren får en utfordring. Det er tidvis veldig mye som skjer samtidig. Allikevel får lytteren også en mulighet til å puste ut innimellom. Bukkehornsoloen mot slutten kan sies å være et av konsertens desiderte høydepunkter. Etter bukkehornsoloen var det igjen trommelsagernes tur til å skinne, og denne muligheten visste begge to å utnytte seg av. Imponerende er vel et begrep som nesten kommer til kort denne fredagskvelden. Musikalitet av en slik klasse er det sjeldent at en får oppleve. Espen Berg og Trondheim Jazzorkester skal ha skryt for sin musikalitet, sitt samspill og for sin bruk av alle musikkens virkemidler under framføringen av «Maetrix» i Kirsten Flagstadsalen fredag kveld.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke