18. aug
GOD KRITIKK: Anders Baasmo Christiansen og gjengen i «Annie» fikk topp kritikk etter forestillingens åpning denne helga. Foto: Remi Laakso
 
«Fenomenal Baasmo tar pokalen»
Fullt hus for musikalen «Annie», og Anders Baasmo Christiansen får kritikerapplaus for sin rolle som mangemillionæren Oliver «Daddy» Warbucks.

Publisert: 30.sep.2013 12:23
Oppdatert: -

«Av de etablerte skuespillerne er det fenomenale Anders Baasmo Christiansen (Daddy Warbucks) som tar pokalen denne gang. I tillegg til sine teatrale ferdigheter har han sannelig også en varm tenor under vesten», skriver Yngve Kvistad i VG.
Dagbladet skriver om Anders: «Anders Baasmo Christiansen gir sin Oliver «Daddy» Warbucks store porsjoner gutteaktighet under forretningsmannens glatte fasade, og det er lett å tro ham når han sier at Annie har gitt livet hans mening.»

«Nydelig stemme»

Mona Levin i Aftenposten skriver: «Fascinerende å oppleve Anders Baasmo Christiansens Daddy Warbucks - den varmeste og minst sjablongaktige jeg har sett, og det er mange. Her forsvinner ikke en stavelse i dialog eller sang. Nydelig stemme har han også, jevn i hele registeret og med flotte høydetoner.»
Og hva sier Anders selv? - Det gikk jo fint dette.

- Ta turen!

Fjorten hundre mennesker ser «Annie» hver forestilling, og rundt tretti tusen billetter er solgt.
- Jeg har allerede truffet hamarfolk, og flere må gjerne ta turen, reklamerer Anders.
- At det er hamarsinger i salen gjør det hele mer moro.
- Er det noen forskjell for deg som skuespiller å spille foran barnefamilier i forhold til å gjøre de tyngre rollene?
- Jeg gir full gass uansett, sier Anders Baasmo Christiansen.

Gode kritikker

- Du mottar gode kritikker nærmest uansett samme hva slags sjanger du jobber med. Hva betyr det for deg?
- Det har alltid vært en målsetting for meg å kunne gjøre forskjellige sjangere. Andre i bransjen jobber i tillegg med reklame og regi, men jeg er ren skuespiller. Derfor er det viktig for meg å jobbe på flere arenaer, i forskjellige miljøer - og med flere sjangere.
- Mitt favorittsitat er «I have to change to stay the same», et sitat etter den hollandskamerikanske kunstneren de Kooning, et sitat jeg for øvrig også har på en T-skjorte jeg kjøpte i New York, sier Anders Baasmo Christiansen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke