20. aug
 
Ferdig med leken
Den fjerde og siste filmen om Katniss Everdeen og de brutale "The Hunger Games" vil på ingen måte skuffe seriens unge fans.

Publisert: 17.nov.2015 15:49
Oppdatert: 18.nov.2015 07:36

Så var det altså slutt. "The Hunger Games- Mockinjay part 2" er den fjerde og siste filmen fra Suzanne Collins bokserie om Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) og "Hungerslekene".

Handlingen finner sted i en udefinert framtid i Nord-Amerika, og nå har vi kommet til punktet der det er full krig mellom landets distrikter og den diktatoriske presidenten Snow (Donald Sutherland). Vi følger Katniss og hennes spesialtropp infiltrere hovedstaden, som på kreativt vis har fått navnet Capitol, og på veg mot byens sentrumkjerne nøster Regissør Francis Lawrence opp i alle spørsmål som filmens mange fans måtte sitte med. Som rotter i en labyrint må hovedpersonene gjennom flere hindre og farlige feller i sin ferd mot presidentens residens, og i likhet med de to første filmene i serien faller karakterene som fluer. 

Regissør Francis Lawrence formidler filmens mange vendepunkter og spilleregler gjennom sporadiske nyhetssendinger fra Capitol. Det er en effektiv, men lite kreativ fortellerstil som egentlig blir litt for lettvint i lengden. Det er greit å forklare hva som skjer, men man trenger ikke tvangsfore filmens handling med teskje.

I likhet med andre storfilmer forsøker "Mockingjay Part 2" å trykke på samtlige knapper i følelsesregistret. Her får du både action, spenning, romantikk, tragedie og drama om hverandre, og regissør Francis Lawrence har brukt de aller fleste virkemidlene han kjenner for å gi "Hunger Games"-serien en slagkraftig punktum. Problemet er at han her også setter altfor mange punktum. Assosiasjonene gikk raskt til "Ringenes Herre" trilogiens endeløse avslutningscener, og filmens siste 15 minutter er som et langt gjest å regne.

Jeg så forøvrig filmen med 3D-briller, og hvis du er ikke er begeistret for 3D-versjoner allerede blir du det heller ikke med denne filmen. 

Dette er allikevel en avslutning som vil tilfredsstille millioner av fans, og i forhold til selve underholdningsverdien skuffer ikke filmen på noen som helst måte. Her får man i pose og sekk, og samtlige av filmens gode og onde karakterer får sin belønning til slutt. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke