19. aug
 
Ferien er på scenen
Mens andre barn løper i sommerværet uten mange forpliktelser, tilbringer 40 unger fra Ringsaker ferien på scenen i Kusvea. Og de elsker det.

Publisert: 05.jul.2017 06:23
Oppdatert: 06.jul.2017 06:56

– Dette må gå mye, mye raskere, roper regissør Asle Berteig, i det «Sirkus Gomorra»-bilen endelig har parkert på gårdstunet, og «Sirkusdirektør Gyldenløwe» (Martin Thorshaug) og «sirkusdronning Carolina» (Anne Flugstad) har begynte å synge«Sirkus, det er sirkus i by’n». Sirkus-scenen i Geir Lystrups syngespill «Brakar og Joanna» er ingen enkel sak å repetere. Bak låven og inni gårdshuset står et tjuetalls barn i alskens kostymer trippende på tå, klare for å ta del i moroa.

– Slitsomt, men veldig gøy

Berteig har bedt alle skuespillerne forberede seg på en tredje gjennomkjøring av sirkusscenen, og koreografen kommer løpende bort til «syngedukken» Malin Hoelstad.

– Hun sa jeg skulle korte det ned litt. Jeg er både turner, danser og sanger i denne scenen, forklarer Hoelstad.

– Det var har vært en del øving. Som regel i 4–5 timer, og ganske ofte. Man blir litt sliten, men det er veldig gøy, så det går veldig fint.

Heike Nerhagen (9) spiller tryllekunstner i sirkusscenen, og måtte begynne å glise da kaninen tittet fram fra hatten litt tidligere enn planlagt.

– Det er egentlig ikke så vanskelig. Den er ganske kosete, sier Nerhagen.

Yngste på scener er 4 år

– Alle skal med. Det er vår filosofi. På audition kom det to barn på 4 år, og de fikk bli med. Det er jo litt utfordring å øve med mange av de aller minste, men det har egentlig gått over all forventning, sier produksjonsleder Rebekka Joswig.

Geirr Lystrups forestilling handler om vennskapet mellom den lille jenta Joanna og bjørnen Brakar. I rollen som Joanna finner vi Hermine Solemsli Kleppe (10).

– Jeg gleder meg til premièren, sier hun i det hun og et titalls bamsebarn får en pust i bakken etter dansenummeret.

– Jeg føler at alt sitter bra nå. Vi har øvd siden mars.

– Hvordan er det å bruke sommerferien på å være med her?

– Det gjør ingen ting. Det er kjempegøy, sier Hermine.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke