18. aug
Førvisning: F.v.: Vegard Ylvisåker, Bård Ylvisåker og produksjonssjef Eivind Landsverk introduserer «Stories from Norway», som har premiere mandag 19. februar.Foto: David William Øynes
 
Fest med film og Ylvis
Stemningen var stor da «Stories from Norway»-episoden om det sagnomsuste stupetårnet ble vist på Hamar kino.

Publisert: 16.feb.2018 22:32
Oppdatert: 16.feb.2018 22:39

-Jeg er spent, forteller ordfører Einar Busterud, før det braker løs i kinosalen.

-Og jeg er kanskje enda mer spent, skyter sidemannen Geir Byberg inn.

Om norske fenomener

I Bård og Vegard Ylvisåkers nye dokumentarmusikal, «Stories from Norway», som omhandler ulike norske fenomener, har Hamars stupetårn fått fokus i første episode. Einar Busterud og Geir Byberg er sentrale politikere bak ideen – og de har god grunn til å være spente.

-Det er som å sitte i en berg-og-dal-bane som er i ferd med å ta av, forklarer Byberg, før salen blir knyst og fokuset rettes mot scenen foran lerretet.

Produksjonssjef Eivind Landsverk introduserte serien med store ord. Han ønsket Ylvis-brødrene velkommen opp på scenen. De fortalte at de aldri har hatt så mange statister som de fikk da frivillige fra Hamar møtte opp til innspilling. Og så ble lysene dimmet ned, salen holdt pusten i spenning og filmen rullet.

Et fornøyd publikum

«Hamar bestemte seg for å bygge et stupetårn. Det skulle koste 1,5 millioner kroner» – det skulle bli en dramatisk Hamar-historie.

Pilotepisoden om stupetårnet og prosessen bak, inneholdt dokumentaraktige intervjuer med blant annet Geir Byberg, som hadde ideen til stupetårnet, Busterud som var ordfører og stemte for å bygge, og stupetårnarkitekten Tor Kraft, samt innslag med dramatiske låter og sketsjer hvor særlig Byberg og Kraft ble parodiert av Ylvis-brødrene.

Latteren sto i taket under flere sekvenser, og applausen runget i salen etter en lykkelig slutt på lerretet.

-Jeg synes det var en veldig kul og gøyal film. Det var mye bra humor og sånt, forteller Linus Bergum Lindstad (12) fra Hamar.

Han var statist i episoden.

Ylvis om prosjektet

Etter utdeling av blomster, klemmer og faste håndtrykk mellom Ylvis, produksjonssjefen, Byberg og Kraft, som alle var både engasjerte og rørte etter visningen, bar det ned på et lite etterpålag i klubbsalen (der var det mye god mat og drikke, så der skulle du vært).

-Det har vært veldig gøy og utfordrende, forteller Bård Ylvisåker foran klubbscene-døra.

-Det er en blanding av mange sjangere vi ikke har jobbet med, sufflerer Vegard Ylvisåker.

Så fortsatte stupetårn-filmfesten i Hamar. Ett ord som gikk igjen over alt, var «gøy».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke