22. aug
 
Fest på Finnstad
I helga gikk den sjette Finnstadfesten av stabelen, midt i skogen på Tangen. Denne gangen var også værgudene virkelig på arrangørens side.

Publisert: 13.jul.2015 06:25
Oppdatert: 13.jul.2015 06:31

Allerede fredag ettermiddag var festen godt i gang hjemme på gården hos familien Kippersund i Tangenskogen, med hele ti konserter av alle slag. Publikumstallet har økt i takt med minifestivalens størrelse de siste årene, og fredag var det nærmere 150 betalende innenfor portene. Mange valgte å sove i telt til dagen etter, da enda flere konserter sto på tapetet.

større

– Det som for seks år siden begynte som en liten festival oppe på låven, har vokst seg til, og siden i fjor har vi hatt sirkustelt ute på plenen her.

Det kan Johanne Kippersund fortelle, en av søsknene som har dratt i gang hele greia.

– Vi har stort sett vært ute, foruten for et par år sia, da regnet det veldig, så da var vi inne på låven, smiler vertinnen.

I løpet av lørdagen kom det stadig flere skuelystne til, og den ene konserten avløste den andre. Noen grilla og koste seg i sola, mens andre benyttet sjansen til å få framtiden spådd av den innleide spåkona Skremma. Men i sentrum for det hele; musikken og den gode stemningen.

variasjon

Og god stemning var det. Som da Thomas Tvedt fra Rogaland holdt sin avdeling på låvescenen. Med kun sitt eget pianokomp til sin egen stemme var det et skjørt lydbilde han presenterte, men det skapte en helt magisk stemning både med lånt og eget materiale.

I den helt andre enden av både tunet og i sjanger, debuterte Hamar-bandet Last Ember inne i teltet. Med egenprodusert progrock fikk de respons i mang en rockefot blant publikum.

Konsertene på Finnstad fortsatte langt ut i lørdagsnatta. Det blir vel fest neste år også?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke