21. aug
VM: Messi skaper store øyeblikk.
 
Helgas høydepunkt - slik jeg ser det
Sett over kaffen og len deg tilbake i godstolen; VM-festen i Russland er i gang.

Publisert: 15.jun.2018 13:18
Oppdatert: 15.jun.2018 13:25

63 fotballkamper skal spilles på flotte arenaer de neste ukene. Allerede fredag kveld står Portugal og Spania mot hverandre i Sotsji. Lørdag islendingene opp mot Messi og Argentina.

Det er fire år siden sist og ingenting i hele idrettsverden kan måle seg med VM i fotball. Rundt regnet 500 millioner mennesker spiller fotball på et eller annet nivå på vår klode.

I løpet av de neste uke får vi se 500 av de beste spillerne i verden fordelt på 24 lag. Fotball-VM fenger alle; fattige som rike. Det kommer til sprake fra dårlige TV-apparater i slumområdene i Rio når Neymar setter fart mot mål.

I Egypt kommer folk for en stakket stund til å glemme både religion og indre stridigheter når folkets store helt Salah danser seg gjennom midtforsvaret til Uruguay.

For ikke glemme vår egen Åge som sammen med sine drenge vil få danskene til å danse i gatene.

Hvem er best av Messi og Ronaldo? Spiller ingen rolle for tyskerne vinner til slutt. Hvem blir VMs overraskelseslag og kjenner du navnet på en svensk spiller? Ikke det, nei. Men jeg heier på naboen som åpner mot Sør-Korea mandag.

Sluttspillet skal jeg se sammen med mine greske venner og jeg takker fotball-Gud for at grekerne ikke er med, slik at det mulig å få ørens lyd og en ledig TV-stol.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke