17. aug
Foto: Trond Løvmo
 
Festival med potensial
Rundt 100 var på plass da Furufestivalen åpnet, men det tok seg opp etter hvert.

0
Publisert: 21.aug.2015 22:15
Oppdatert: 24.aug.2015 10:42

I beinhard konkurranse med en rekke andre festivaler og arrangementer kan en trygt si at den aller første Furufestivalen, ved gamle Furu skole i Ringsaker, ikke tok helt av. I alle fall ikke målt i antall festivaldeltakere ved festivalstart i går kveld.

Ringsakergruppa Hell On Heels, med vokalistene Linda Sønsteby, Maren Aarskog og Monica Olsen, sørget for en strålende start på festivalen.
En blir rent glad av å høre jentene synge, sjøl om den aller første låten; Lomnesvisa av Alf Prøysen, ikke akkurat er noen Glad-Johannalåt.
Alf Prøysen var elev ved Furu skole, så jentene i Hell On Heels mente det passet bra med nettopp ei Prøysenvise.
De fulgte opp med Pistols Annie-låtene «I feel a sin» og «Hell On Heels» som har gitt gruppa navn.
Linda Sønsteby fortalte at den instrumentale delen av gruppa er identisk med hele besetningen til Sonic Debris minus trommeslageren.
– Finn Andresen spiller trommer for oss. Han fant vi på sløydsalen, og han spiller også trommer i Anne Nørdsti band, opplyser Linda Sønsteby.
Kulturaktiviteten i Furu skole, hvor en rekke aktører øver, har altså allerede båret frukt.
Det grasgrønne naturlige amfiet, epletrærne i hagen og det kvitmalte stakittet, og ikke minst den storslåtte utsikten ut over Ringsaker Hovedsogn, skapte en uslåelig ramme rundt den aller første Furufestivalen.
Initiativtaker Ulf Storbekk lovet flere Furufestivaler. Lørdag kveld kommer Anne Nørdsti. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke