19. aug
 
Festival uten damer - artister reagerer
Alle artister på årets Tømmerstock-festival er menn. – Det var ikke planlagt, hevder festivalsjef Rune Myhren.

Publisert: 16.feb.2016 06:29
Oppdatert: 17.feb.2016 09:13

I går ble det kjent at tributebandet Airflyin er booket inn til årets festival i august (se neste side). Den mannlige jazzrockgruppa har havnet i et homogent selskap. Festivalens øvrige artistrekke er DumDum Boys, Sweet, Sondre Justad, Vamp, Unge Ferrari, 10CC og Joe Lynn Turner.

LOKALE ARTISTER STUSSER

I 2015 var den kvinnelige delen av artistprogrammet representert med Gabrielle og poporkesteret Meer. Meer-vokalist Johanne Margrethe Kippersund Nesdal stusser over årets mannsdominerte festivalprogram.

– Jeg ble forbausa da jeg så årets lineup. Vi har et rikt og variert musikkliv, både lokalt og nasjonalt, og jeg synes det er rart at en festival med store ambisjoner og et uttrykt ønske om å være en positiv samfunnsaktør ikke forsøker å speile det, sier Kippersund.

– Det var ikke planlagt

– Rune Myhren, blir det kun mannlige artister på årets festival?

– Svaret er dessverre ja, men absolutt ikke planlagt. Vi ønsket Beth Hart, men hun ble for dyr. Vi forhandlet med Astrid S. for torsdagen, men ble ikke enige. Vi ønsket jentebandet Frøken Fryd, men de har gitt seg. Vi prøvd også å få tak i Katzenjammer, men de har tatt et friår. Så da ble vi uten damer i år, sier Myhren,

– Det er et problem

På Facebook var sanger og låtskriver Frida Ånnevik tidlig ute med å stille spørsmål om bookingen, da det ble kjent at alle årets hovedartister var menn.

– Det er et problem å få folk til å skjønne hva det handler om. Man må komme rundt det argumentet om at «endelig skjer det noe i Dala», sier Ånnevik.

– Jeg ser at Tømmerstock er blitt tatt varmt imot av publikum som et bra initiativ i Brumunddal. Da skulle jeg kanskje ønske at publikum stilte litt høyere krav. Når en festival velger artister kun fra halvparten av utvalget, vil det gå utover bredden i programmet, og kanskje også kvaliteten. Tømmerstock må finne ut hva slags festival de vil være. Hvis de ønsker at festivalen skal ha et langt liv og ikke ende som en ølfestival med bakgrunnsmusikk, må det kanskje tenkes litt bredere i bookingprosessen, sier Ånnevik.

 
Forbauset: Johanne Margrethe Kippersund Nesdal spilte på Tømmerstock i fjor, og hun reagerte da hun så årets artistsammensetning. Foto: Mattis Røhne
Publikumsmagnet: Åge Aleksandersen og Sambandet samlet drøyt 5.000 publikummere i Brumunddal sentrum under fjorårets festival.Foto: Anders Grobstok Dalen
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke