21. aug
 
Festivalens ryggrad
På golvet, langt fra både scenelys og mikrofoner, står gjengen på drøyt 170 frivillige man skal takke for at Tømmerstock-festivalen atter en gang braker løs.

Publisert: 22.jun.2017 22:20
Oppdatert: 22.jun.2017 22:28

Torsdag er kvelden før kvelden i Brumunddal. Inne på Tømmerstock Kulturkafé varmer festivalsjef Rune Myhren og resten av Cornelis’ Engler opp publikum før Joachim Nielsens tidligere våpendragere i Valentourettes sparker i gang festivalvorspielet nærmere midnatt.

Aleksander Holmlund og Roger Olsen er to av de drøyt 170 frivillige som atter igjen loser publikum og artister gjennom den tre dager lange festivalen i Brumunddal sentrum. Men hva er det som brumunddølene til å brette opp ermene år etter år?

Ville gjøre en innsats

– For det første så er jeg «gørinteressert» i musikk, og for det andre så er det artig å være en del av noe lokalt. Det var det som trigget meg – å bidra til noe samtidig som du får oppleve noe, sier Homlund, som i år jobber gratis på Tømmerstock-festivalen for tredje gang.

– Jeg tenkte «jeg vil være med og gjøre en innsats og få det her til å gå rundt», sier Olsen, som har sitt andre år i refleksvest.

– Det blir noen timer i løpet av et år, men samtidig er det utrolig morsomt å være med å kunne få dette til. Det er givende og moro, rett og slett. Og så er det mye fin musikk, og man blir kjent med utrolig mange flotte mennesker, sier Olsen.

– En formidabel jobb

– Det legges ned mellom seks og åtte årsverk i ren frivillighet i festivalen fra ett år til et annet. De gjør en helt formidabel jobb. Vi kunne ikke har arrangert uten frivillige, sier frivilligansvarlig Mette Heimgard, som tror dugnadsånden er en vesentlig del av bygdekulturen.

– Selv om vi har fått bystatus ser vi at frivillig-ånden og viljen til å få til noe lever sterkt fremdeles. Og sånn sett er vi kjempeheldige.

Fellesskapsfølelsen, og at det er rom for alle, er filosofien bak arbeidet, ifølge Heimgard.

– Vi er genuint glad i hele gjengen, som år etter år ofrer blod, svette og litt tårer innimellom. Det er en floskel, men det er ganske sant, sier Heimgard.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke