22. aug
På plass: Kjell Weding, Per Egil Bakke, Ing­rid Bakke, Au­dun Hel­le­bø, Svein Jør­gen Åker­land og Ter­je Larsen koste seg i var­men fredag kveld. – Jeg er her hvert år, sier Åker­land.
 
Festivalkos og kultur
Ølfestivalen på Stortorget var svært godt besøkt i går. – Her er det bare festivalkos og kultur, sier gjest Per Egil Bakke.

Publisert: 01.jun.2018 23:07
Oppdatert: 01.jun.2018 23:19

Ølfestivalen i Hamar blir arrangert på Stortorget, og inne i det inngjerdede festivalområdet kryr det av mennesker, samtlige med et plastbeger som inneholder det noen klassifiserer som brunt gull, nemlig øl.

Noe for enhver

Det er ikke rent få salgspunkter på festivalen, og for mange så er nok kanskje høydepunktet alle mikrobryggeriene som har tatt turen. De byr på eksklusivt øl fra alle kanter av landet, og det så ut som om mange hadde benyttet seg av muligheten for å smake på øl som man ikke ser så mye av i hyllene på dagligvarebutikken.

– Festivalølet er helt fantastisk, rett og slett utmerket, sier Elsbeth Watering.

– Dette ølet var rett og slett utrolig deilig, legger hun til.

– Hva er det som gjorde at du tok turen til årets festival?

– Jeg bor i Hamar, liker øl og synes det er fint å støtte opp. Dette er et bra initiativ, sier Watering.

Øl- En kultur?

Ved et av bordene på Stortorget sitter en gruppe som har klare formeninger om hva øl betyr, og hva som gjør det til noe spesielt.

– Øl er en kultur, sier Svein Jørgen Åkerland.

– Hva legger du i det?

– Med øl så er det lov å sitte å kose seg, smakene er gode, og så er det ikke minst et solid håndverk, sier Åkerland.

– Hva betyr ølfestivalen for Hamar, og deg?

– Ølfestivalen er helt topp, den beriker Hamar. For meg så er den spesiell, jeg har vært her hvert år, og jeg har en særinteresse i et helt lokalt bryggeri ifra Øvre Aurdal som også er her, sier Åkerland.

Tvers over bordet for Svein Jørgen sitter Per Egil Bakke, han er også ening i at ølfestivalen er noe positivt.

– På ølfestivalen får de voksne også komme ut. Den er ikke preget av flatfyll. Her er det bare festivalkos og kultur, smiler Bakke.

Ølfestivalen holdt stand i Hamar siden 2004. Da ble festivalen arrangert for å markere at Hamars Culturelle Ølvenner fylte ti år. Nå har festivalen blitt en tradisjon, og med unntak av i fjor så har den blitt arrangert hvert år i juni.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke