19. aug
Endelig: Det sprudlet av bandet mer da de presenterte bandets rykende ferske debutalbum Begge foto: Kristian Einang
 
Festkveld for byens store poporkester
Fredag kom kvelden både band og fans hadde ventet på da progpop-bandet Meer presenterte sitt debutalbum foran et jublende publikum.

Publisert: 16.jan.2016 04:00
Oppdatert: 16.jan.2016 03:59

– Endelig. Endelig. Det har tatt lang tid, men nå er endelig kvelden her. Det er lanseringskonsert, jublet Meer-vokalist Johanne Margrethe Kippersund Nesdal mot publikum. Bandet har tilbrakt nesten to år i studio, og gleden var stor da åttemannsorkesteret omsider kunne spille sine nye låter for publikum.

– Vi har gledet oss lenge til å vise fram vårt debutalbum. Et album som vi i bandet er veldig stolte av, sa Johanne Margrethe Kippersund Nesdal innledningsvis.

God Stemning

Drøyt 150 var på plass i Hamar Teater, og gleden var stor da orkesteret fant vegen til scenen. Konserten fant for øvrig sted omtrent to år etter at første smakebit fra albumet ble presentert i det samme lokalet.

Bandet åpnet på spektakulært vis med «Valentina in the Sky», og jubelen sto i taket da et gigantisk banner med bandets navn og logo ble avduket under stykkets klimaks. Meer fulgte opp den friske innledningen med albumets førstespor «Night by Day» før de fortsatte festkvelden med «Solveig» og «Ghost».

Meer vil tilsynelatende ha mer av alt, og til fredagens konsert hadde de entet inn ytterligere fire musikere for å forsterke det allerede slagkraftige åttemannsorkesteret. Meer består per i dag av Åsa Ree, Ingvild Nordstoga Eide, Eivind Strømstad, Johanne Margrethe Kippersund Nesdal, Knut Kippersund Nesdal, Ole Gjøstøl, Morten Strypet og trommis Mats Lillehaug, og samtlige så ut til å nyte hvert eneste minutt under den etterlengtede lanseringsfesten.

Lanseringsturné

Musikerne uttalte i forkant av konserten at de var storfornøyd med resultatet av nesten to års jobbing i studio, og HAs anmelder delte ut terningkast fem sammen med en mengde rosende ord i sin anmeldelse av albumet.

Etter en særdeles vellykket lanseringskonsert står bandet nå klare for å spille en rekke spillejobber i resten av landet. Byer som Trondheim, Oslo, Arendal og Kristiansand venter besøk i løpet av de kommende ukenes lanseringsturné.

Hamarpublikumet er allerede frelst. Nå venter Meer spent på resten av Norge.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke