19. aug
 
Festkveld i Kulturhuset
Det var en mørk og stormfull aften... Og Highasakite-konsert i Kulturhuset.

Publisert: 31.mar.2017 23:52
Oppdatert: 31.mar.2017 23:59

Det kritikerroste bandet «Highasakite», spilte opp til dans på Hamar Kulturhus, den siste fredagen i mars måned. Bandet, som er oppkalt etter en linje i låten «Rocket Man» av Elton John, tilfredsstilte virkelig publikumet i den proppfulle Kirsten Flagstad-salen.

Proppfullt

En trettiåttendedel av Hamars befolkning var til stede, nemlig 900 publikummere. Det var så stort driv og så trangt mellom folkene foran scenen, at hvis de fremste hadde tatt et skritt bakover, ville det endt med at bakerste rekke ville tyte ut av dobbeltdørene i lokalet. Publikumet foran scenen besto for det meste av øldrikkende, unge voksne. Oppe på galleriet satt de som ikke ville bli potetmos. Det de aller fleste hadde til felles, var at de så ut til å like konserten noe innmari godt.

Highasakite

Kveldens band var tungt bevæpnet med keyboards, og hvis man talte ville man komme fram til at det var fem keyboards fordelt på tre musikere. Resterende besetning i bandet var en trommeslager, og en høflig vokalist som takket publikum pent og høflig etter applausen. Guro Brenden fra publikum forteller at hun synes opptredenen var veldig bra, og at hun hørte bandet da de spilte i Hamar sist gang og var litt mindre kjent.

Det samme gjorde Robert Vestgård, som syntes den forrige konserten på Gregers var en bedre konsertopplevelse på grunn av intimiteten i lokalet. De begge er enige om at konserten i Kulturhuset absolutt byr på god stemning.

-Veldig flott at det kommer så mye folk til kulturhuset. Det er et flott lokale med mange muligheter, konstaterer Guro Brenden, før hun småløper tilbake til lokalet.

Kulturhus med kvalitet

Det var bred enighet om at kvaliteten på arrangementet var tipp topp. Det engasjerte publikumet som svaiet i takt med rytmene og de mange keyboardeffektene på Highasakite-konserten understreket utsagn fra enkeltmenneskers opplevelse av konserten.

- Veldig bra lysshow og god lyd, er hva Kristin Lorentsen har å si om konserten i Hamars kulturelle høyborg.

En gjeng utenfor, som er utestengt fra «det gode selskap» på grunn av røykeloven, skryter av det tekniske i forbindelse med konserten. De gir en tommel opp til kultursjefen for å ha «dratt i land detta», før de sneiper sigarettene sine og forter seg inn i kulturhuset.

Vi hadde jo tross alt storfint besøk av Higasakite.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke