25. aug
 
Festlig bra samarbeid
Med lokale musikerne fra hele Mjøsa rundt ble Mjøsmusikks tradisjonelle nyttårskonsert en glad fest.

Publisert: 15.jan.2017 22:54
Oppdatert: 16.jan.2017 07:49

Det store spranget slo godt ut for Mjøsmusikk sin del, for selv om det var første gang de spilte sin nyttårskonsert i Kirsten Flagstad-salen, fikk de utsolgt hus. Nå kan det tenkes at akkurat det var takket være Bernt Ola Volungholen, som har opparbeidet seg en stor skare med fans i området

Det ble så mye mer enn Mjøsmusikkens tradisjon; ikke bare storgårdsmusikken fra flatbygdene og kammermusikk i wienerstil, men konserten ble faktisk avsluttet med et gedigent smell da RingsakerOperaens Gunda-Maria Bruce inviterte Volungholen til duett. Hele konserten gjennom ble samarbeidet poengtert og priset, og det er ingen tvil om at disse lokale musikere holder et skyhøyt nivå.

Roger Andreassen som kveldens konferansier bidro på sin velkjente måte ved å informere ispedd raffinert og treffende humor.

proft ensemble

Mjøsmusikken i seg selv var Flagstad-salen verdig. De ni musikerne hadde et unikt samspill, og leverte fra øverste hylle. Wienerstilen behersker de til fulle, og de finner gjerne lekre arrangementer, slik som Schönbergs bearbeidelse av Strass’ «Kaiser-walzer op. 437». Også «Bruresang fra Solør» var en fryd for øre, med meget innlevd klarinettspill ved Morten K. Jota.

Å dra fram de to unge musikerne i orkesteret som solister i en polka var et godt trekk, for særlig Mons Michiael Thommessen strålte i sitt uttrykk og samspill.

Variert og allsidig

At orkesteret er allsidig viste de ved å akkompagnere Bernt Ola Volungholen ved flere anledninger. «Jeg er fra Norge og jeg er god» ble et morsomt og riktig innslag, og Volungholen spedde på med sine humoristiske ansiktsuttrykk.

Men han er så mye mer enn en morsom sjarmør. Kraft ble det på «Julsång», og genial musikal forståelse kom til syne på «Ideale og Trassvise hennes Tora». Denne ble utført sammen med Roger Andreassen på piano. «Funiculi-Funicula» ble en publikumsvinner, hvor også Collegium Vocale deltok.

Gode vokalprestasjoner

Koret for sin del bidro med noen spennende utførte folketoner, og rørte med en innlevd versjon av Prøysens «Mitt hjerte er ditt». Brahms sine «Quartette op. 92» var en større utfordring for publikum, og passet med sitt vare og skjøre uttrykk nok ikke helt inn i programmet.

Heldigvis fikk konserten en flott finale, med hilsen fra RingsakerOperaens Kari Elisabeth Bekken som hadde meg seg Gunda-Marie Bruce. Sistnevnte fikk virkelig leve ut sin Prima Donna rolle med «Art is calling for me». Papageno-Papagena-duetten med Volungholen var prikken over i-en, og løftet konserten langt utover innlandets grenser. Det kunne ha faktisk ha vært hvor som helst i verden.

Terningskast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke