18. aug
 
Se bildene fra cabary med det musikalske på stell
Cabarydamene i Nes Friteater leverer med «Alt er En Overgang» et flott show med humoristiske og satiriske kommentarer.

Publisert: 08.feb.2018 21:52
Oppdatert: 09.feb.2018 20:43

Cabarydamene i Nes Friteater er tilbake med sin 7. oppsetning på 20 år. Helt siden den første cabaryen i 1998 har damene hatt rykte på seg for å levere gode cabaryer med små humoristiske stikk til lokalpolitikken. «Alt Er En Overgang» er intet unntak. Her kommer cabarydamene med stikk til både lokalpolitikken ved sykehusspørsmålet, og internasjonale kampanjer slik som den berømte «me too»-kampanjen som er i søkelyset om dagen.

Det var liten tvil om at denne humoren fenget de om lag 200 besøkende i Tingnes Kulturhus torsdag kveld. Med taktfast klapping og latter som satt løst så det ut til at publikummerne storkoste seg på cabary.

cabaret og revy

En cabary er en slags mellomting i mellom en cabaret og revy. Cabareten består ofte av en del muiskalske innslag, mens revyen er mere kjent for sin lokale humor. Cabarydamene på Nes er ikke fremmede for å vise seg fram med sine sangstemmer, og det låter slettes ikke dårlig av de fem damene. Nummeret «Den Glade Tafser» er et som bør trekkes fram rent musikalsk. Her har låta «Den Glade Vandrer» fått ny tekst, og tematikken har blitt dagsaktuell. Den musikalske delen av forestillingen ble tonesatt av et tremannsorkester bestående av Ole Petter Hallan på trommer, Morten Strypet på bass og Øyvind Åge Berg på tangenter. Sistnevnte var også kapellmester.

Selv om cabarydamene hadde det musikalske på stell, var det allikevel revydelen de behersket best. Mot slutten av forestillingen fikk publikum oppleve en lokalparodisk sketsj om rånernes historie. «Råneras farvel» var et av forestillingens høydepunkter, og det var vanskelig å holde latteren tilbake. Hele sketsjen var iscenesatt som en begravelse for et par terninger, og flere i publikum slet med å holde tilbake latteren da blomsterkransen var byttet ut med en gummislange med påskriften «Trill i fred».

Nummer 7 i rekken

«Alt Er En Overgang» er cabary nummer sju i rekken, og cabarykvintetten bestående av Anne-Brit Aas, Eli Bredvold Stai, Anne Dobloug, Linda Hagelund og Karen Helene Sendstad leverte en strående forestilling med få dødpunkter og mange festlige øyeblikk i Tingnes Kulturhus torsdag kveld.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke