24. aug
 
Festlig sommerteater
Det er forvirrende for karakterene når flere av de involverte ligner på hverandre, og bærer det samme navnet.

Publisert: 21.jun.2018 21:50
Oppdatert: 21.jun.2018 21:52

Regnværet ga seg akkurat i tide, og det var klart for årets uteteater på Atlungstad. Årets oppsetning heter «Tvillingene», og er skrevet av William Shakespeare. De om lag 220 publikummerne fikk en snau halvannen time med god underholdning torsdag kveld, og latteren satt løst ved flere anledninger.

Forvirrende med tvillinger

Det er Anders Kippersund som har regissert årets oppsetning, og han skriver i programheftet at det er tatt store friheter i forhold til originalhistorien. Stykkets hovedmotsetninger er to tvillinger, begge ved navnet Bjørn William. De holder til på hver sin side av Mjøsa, og har hver sin underslått ved navn Pettersen. De to Pettersene er også helt like. Det oppstår mange morsomme scener når disse forveksles til stadighet, og forvirringen er lett å spore. For publikum er det hele ganske så ryddig og oversiktlig, da de to tvillingene har to forskjellige oppdrag under stykket.

God mottakelse

«Tvillingene» er morsom fra start til slutt. Anders Kippersund har gjort en god jobb med regien, og de effektive sceneskiftene gir publikum lite pusterom imellom slagene.

Dette er en forestilling som passer for hele familien. Det er nok forskjellig humor her til å mette en hvers smak, og det blir aldri kjedelig. Stykket er delt opp i to akter.

Skuespillet er flott, og samspillet imellom skuespillerne er av et svært høyt nivå. «Tvillingene» er rett og slett en feiende flott forestilling som bør oppleves. Sommerteateret på Atlungstad spilles fram til og med Torsdag 5. juli.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke