24. aug
 
Fett på festival
Rundt 250 ungdommer tok det nye kulturhuset i bruk under helgens UKM fylkesmønstring i Hamar.

Publisert: 05.apr.2014 22:05
Oppdatert: 07.apr.2014 08:59

- Her er det så ufattelig mye forskjellig å drive med, stråler Sandra Marie Løberg Ngyen (17). Hun kvalifiserte seg som deltager i fylkesmønstringen etter å ha imponert under årets UKM i Trysil. 

- Jeg er med for første gang, og jeg må si at dette har overgått alle forventninger, sier hun. Det er i overkant av 259 ungdommer tilstede under årets fylkesmønstring, og arrangørene har sørget for at det er noe som skjer gjennom samtlige minutter av oppholdet. Zumba, dans, improvisasjon, og kunst var bare noen av aktivitetene som fylte kulturhuset mellom forestillingene. 

Kunstutstilling

UKM kan deles mellom scenebidrag og kunstbidrag, og det er de mest imponerende bidragene fra de ulike lokalmønstringene som blir vist fram under helgens fylkesmønstring.

- Jeg har aldri opplevd et høyere nivå på kunstutstillingen enn det vi ser i år, sier deltager og arrangør Elin Engebakk (19). Bidragene var nemlig av høy kvalitet, og med alt fra fotografier til papirkunst var også variasjonen stor. Engebakk forteller at hun har vært med på mange mønstringer, og at det nye kulturhuset framstår som et perfekt arrangementsted.

- Her har vi alt som trengs under samme tak. Vi behøver ikke å forlate bygget i det hele tatt i løpet av hele helgen. Bortsett fra når vi skal sove da, smiler hun.

Stor variasjon

Årets scenebidrag er inndelt i to ulike forestillinger lørdag kveld. I tillegg avsluttes festivalen på søndag med en drømmeforestilling og en husbandforestilling.  Sceneshowet var minst like variert som kunstutstillingen. Dans, metal, punk og pianospill var kun en liten del av lørdagens omfattende sceneprogram. De unge deltagerne var full aktivitet gjennom hele lørdagen, og la seg ikke i seng før de hadde gjennomført nattyoga som avslutning på en begivenhetsrik dag.

 
Fakta
UKM (Ungdommens Kulturmønstring) er et nettverk av små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring, som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang cirka 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen som i år er i Trondheim.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke