26. aug
Prøysen-gave: Kultursjef Asle Berteig, Prøysenhus-sjef Hogne Moe og rådmann Jørn Strand gleder seg over gaven som banksjef Bjørn E. Skramstad (nummer to fra høyre) delte ut på vegne av Sparebankstiftelsen DNB.
 
Fikk 400.000 til Mikkelikski-skogen
Sparebankstiftelsen DNB har gitt 400.000 kroner i gave til Prøysenhuset for å skape en Mikkelikski-skog i tilknytning til det nye Prøysenhuset.

Publisert: 28.mar.2014 12:11
Oppdatert: 01.apr.2014 10:44

Prøysenhus-sjefen Hogne Moe lover at Mikkelikski-skogen skal stå klar til åpningen av Prøysen-festivalen 23. juli. Her skal blant annet en ny utgave av «Sirkus Mikkelikski» framføres på årets festival.
Plasseringen blir inne i skogen, litt ovafor Prøysenhuset, men såpass langt unns at det Mikkelikski-skogen ikke kan sees fra huset. For dette skal være en verden for seg selv, forteller Hogne Moe og Asle Berteig.

Pengegave

- Det nye Prøysenhuset ligger i skogen der Alf Prøysen gjorde sine første oppdagelsesferder som liten, og der han så Bolla Pinnsvin og Nøtteliten for første gang. Her startet historien. Vi ønsker å gi alle barn en ekte opplevelse av «Sirkus Mikkelikski», sier Bjørn E. Skramstad, banksjef i DNB Ringsaker, om begrunnelsen for at Sparebankstiftelsen DNB når har gitt 400.000 i støtte til nyskapningen ved Prøysenhuset.
Det var for øvrig samme sum Ringsaker kommune og Prøysenhuset hadde søkt om.
Ifølge rådmann Jørn Strand er budsjettet for Mikkelikski-skogen på 600.000, og de siste 200.000 skal besørges ved hjelp av egeninnsats og dugnad.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke