19. aug
FIKK PENGER: Hamar Bluesklubb var en av få aktører fra Hedmark som fikk penger fra Norsk kulturråd i denne omgang. Bidraget er på beskjedne 30.000 kroner. Bildet er Hamar Bluesklubbs 10-årsjubileum, da Peau de Pêche var blant artistene.FOTO: SANDRA Lovis
 
Fikk bare en brøkdel av kulturrådpengene
Det var uhyre langt mellom innslagene fra Hedmark da Norsk kulturråd i forrige uke delte ut rundt 100 millioner kroner til ulike kulturtiltak.

Publisert: 06.apr.2011 07:30
Oppdatert: -

Det var uhyre langt mellom innslagene fra Hedmark da Norsk kulturråd i forrige uke delte ut rundt 100 millioner kroner til ulike kulturtiltak.
Kulturrådet deler årlig ut 512 millioner kroner til kulturlivet. I forrige uke var det rådsmøte, og da ble det gitt tilskudd til om lag 500 kulturtiltak rundt om i landet. Den store vinneren ble teaterkompaniet Vinge/Müller fra Oslo, som ble tildelt hele 12 millioner kroner over fire år.
Ifølge kulturrådets informasjonsavdeling ble det på møtet sist uke delt ut rundt 100 millioner kroner. Det er imidlertid ikke laget noen fullstendig oversikt over hvor mye som ble bevilget totalt og fordelingen på fylke. Informasjonsavdelingen opplyser at dette vil bli gjort i forbindelse med rådsmøtet i juni.
Det som likevel er klart, er at det ikke bugner med penger til kulturlivet i Hedmark. En gjennomgang av listene viser bare en tildeling på rundt 200.000 kroner totalt til Hedmark:
• Musikk i Hedmark - 40.000 kroner.
• Rolf Jacobsens Venner - 70.000 kroner.
• Hamar Bluesklubb - 30.000 kroner.
• Kunstner Synnøve G. Wetten - 19.000 kroner.
• Festspillene i Elverum - 30.000 kroner.
Om bidragene er få og små, er i alle fall de som fikk penger rimelig fornøyd.
- Vi søkte om 60.000 kroner og fikk 30.000 kroner. Vi er fornøyd med tildelingen i forhold til andre bluesklubber, men undres over diskrimineringen av bluesklubber i forhold til jazzklubber, som gjerne får mye mer. Vi ønsker også å ta inn store artister, sier Terje Halvorsen i Hamar Bluesklubb. Han opplyser at pengene skal brukes til å arrangere konserter i Hamar.
Rolf Jacobsens Venner søkte om 100.000 kroner til Rolf Jacobsen-dagene, som ble arrangert nå i mars, og fikk 70.000 kroner. Gunnar Brox Haugen, leder i Rolf Jacobsens Venner er fornøyd med uttellingen.
Det er også kunstner Synnøve G. Wetten fra Hamar, som fikk de 19.000 kronene hun søkte om. Pengene går til å dekke utstillingskostnader i Oslo og Malmö.
Festspillene i Elverum har fått 30.000 kroner til kirkefestspill, mens Musikk i Hedmark fikk 40.000 kroner til konsertserien Bjørnson og musikken,
- Vi søkte om 50.000 kroner og fikk 40.000 kroner. Det er veldig bra isolert sett. At Hedmark ellers får så liten uttelling når kulturrådet tildeler midler, sier noe om at det er for få profesjonelle arrangører i fylket, mener daglig leder Torbjørn Bækkevold i Musikk i Hedmark. Han kunne tenke seg at regionale arrangører som Musikk i Hedmark kunne ta over noe av den virksomheten Rikskonsertene i dag driver.
Som HA nå har påpekt i flere artikler, henger Hedmark etter i kampen om statlige kulturkroner, enten det er bevilgninger direkte over statsbudsjettet eller via Norsk kulturråd.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke