23. aug
Mottok Drømmestipend: Hannah Nyhus Lørum mottok Drømmestipendet ifra Norsk Tipping i samarbeid med Norsk Kulturskoleråd
 
Fikk Drømmestipendet
Hannah Nyhus Lørum mottok Norsk Tipping og Norsk Kulturskoleråds drømmestipend pålydende 10.000 kroner i Stange kirke torsdag kveld.

Publisert: 05.jun.2017 09:08
Oppdatert: 05.jun.2017 09:09

Drømmestipendet er et stipend som deles ut av Norsk Tipping hvert år. Tidligere har Stange kommune hatt flere vinnere av stipendet. I år var det Hannah Nyhus Lørum som var den heldige mottaker av Drømmestipendet. Under mottakelsen leste hun opp to dikt, hvorav det ene var selvskrevet, mens det andre var «Hei på Deg» av Inger Hagerup. Dette er det andre året på rad Stange kommune har hatt en vinner av drømmestipendet. I fjor var det Jostein Grøndahl som vant stipendet, og tidligere har blant annet Knut Kippersund Nesdal og Stange Ungdomskorps fått utdelt et stipend.

-Det er veldig gøy å få dette stipendet, og jeg er veldig takknemlig. Jeg har hørt mye om Drømmestipendet og i år var det en del mennesker rundt meg som oppfordret meg til å søke, sier Hannah etter overrekkelsen.

Dagsaktuell Tematikk

Drømmestipendets mottaker, Hannah Nyhus Lørum framførte et gripende dikt som omhandlet dagens verdensbilde. Situasjonen rundt omkring i verden utenfor Norges grenser er ikke optimal, og med dette diktet som for øvrig ikke har noe navn har Hannah lagt fram dagens verdensbilde på en måte som virkelig griper tilhøreren.

Stipend for 14. gang

Dette er 14. gang Norsk Tipping i samarbeid med Norsk Kulturskoleråd deler ut drømmestipendet. Hvert år deles det ut 100 millioner kroner til unge talenter rundt om i landet. Stipendet deles ut til ungdom mellom 13 og 20 år og målet med stipendet er å motivere ungdom til å utvikle sitt eget kulturelle uttrykk. For å motta stipendet må man søke sin lokale kulturskole som da kan nominere inntil 6 talenter innenfor kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst, sirkus og annet. Leder ved kulturskolen som etter juryarbeid med flere involverte som beslutter hvem som skal være kommunes kandidater til å motta Drømmestipendet. Med mange nominerte hvert år er det tydelig at det spirer og gror godt på kultursiden blant barn og unge.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke