23. aug
Hamar kulturhus nådde ikke opp.
FOTO: JENS ERIK JENSRUD
 
Fikk ikke Byggeskikkprisen
Hamar kulturhus var nominert, men fikk ikke Statens Byggeskikkpris 2014.

Publisert: 17.jun.2014 15:22
Oppdatert: 18.jun.2014 08:47

Prisen ble delt ut av kommunal- og moderneringsminister Jan Tore Sanner (H) under en mottakelse på Litteraturhuset i Oslo i går.

Den gikk til næringslokalene til Gjensidige hovedkontor og NSB hovedkontor i Oslo.

Da det ble kjent at kulturhuset var med i finalen, som en av de åtte av i alt 56 påmeldte bygg, kalte ordfører Morten Aspeli det for en anerkjennelse i seg selv. Han gledet seg over at nominasjonen kom så tett på åpningen av kulturhuset.

- Et så flott bygg må være en sterk kandidat, uttalte en stolt hamarordfører i mars, og mente bygget fortjente nominasjonen.

Noen pris ble det likevel ikke.

Derimot fikk Nord-Østerdal videregående skole på Tynset Hedrende omtale for blant annet «gjennomtenkt skolebygg og utsøkt disponering av glassflater».

Longva arkiktekter og landskapsarkitekt Grindaker AS, samt Hedmark fylkeskommune, tok imot prisen; diplom og blomster.

- Fantastisk morsomt at det er en skole som får denne prisen. Det skaper inspirerende omgivelser for elevene. Jeg håper mange lærer av dette prosjektet, sa Jan Tore Sanner.

Den årlige, statlige hedersprisen deles ut til byggverk og bygde omgivelser som gjennom utførelse, materialbruk utforming og samspill med sted og miljø kan bidra til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikk.

Kandidater til prisen skal ha god arkitektonisk utforming og skal oppfylle sentrale kvaliteter innenfor miljø og universell utforming.

Juryen har representanter fra hele landet, med bakgrunn fra prosjektering, offentlig forvaltning, samfunnsplanlegging, utbygging og forsking.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke