24. aug
Hedret: Gro Sandvik. I bakgrunnen, Steinar Hannevold, også han en velkjent hamarsing.
 
Fikk medalje av kongen
Hamarsingen Gro Sandvik har fått Kongens fortjenstmedalje i sølv for sin mangeårige innsats som fløytelærer ved Griegakademiet.

Publisert: 19.nov.2012 11:47
Oppdatert: -

Professor Gro Sandvik har vært fløytelærer på Griegakademiet i Bergen i 47 år, og har også flere år bak seg som fløytesolist i Bergen Filharmoniske Orkester (BFO).

Tilbake fra tiden i hjembyen Hamar var hun den første jenta i Hamar Musikkorps.

Slik ble hun hedret da Bergen-ordfører Trude Drevland overrakte henne kongemedaljen denne måneden, ifølge uib.no:

- Din undervisning er inkluderende. Kommunikasjon med salen er ditt mantra. Ikke minst nyter unge talenter nå godt av deg. Du har gjort deg gjeldende som gjesteprofessor i USA og en lang rekke europeiske land. Din personlige entusiasme har vært til stor inspirasjon for alle. Denne medaljen tildeles deg fordi ditt livs innsats kan stå som inspirasjon for alle, sa ordføreren til foregangskvinnen som i 17 år var BFOs eneste kvinnelige musiker,

Sandvik er for øvrig datter av bryggerimester Knudsen på Hamar bryggeri, og Akka, den tidligere spillelærerinnen til mange hamarsinger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke