24. aug
 
Fikk rap’n på trykk
De eldste elevene ved Hoberg skole har fått sin egen Shakespeare-rap på trykk i Quest, Aschehougs lærerverk i engelsk.

Publisert: 08.mar.2016 13:57
Oppdatert: 08.mar.2016 14:00

Sjuendeklasse ved Hoberg skole i Stange har de siste årene brukt engelskundervisningen på å jobbe med verkene til forfatteren William Shakespeare.

Nå har klassen, nærmere bestemt elevene Sondre Nergård, Hedda Woxvold, Elin Sandra Berg, Kajsa Sållman og Rolander Killingmo Johannesen, bidratt med tekst til Aschehoug forlags lærerverk i engelsk, Quest, med en egen «Romeo og Juliet»-rap. Rap-teksten blir å finne i Quest 7, som i disse dager er fersk fra trykkeriet.

Navn i boka

– Vi lagde liksom hele rappen på tre timer, og vi ble ganske fornøyde egentlig, sier Kajsa Sållman.

– Vi lagde jo rappen for moro skyld. Vi tenkte ikke at den skulle bli spilt inn i London, sier Rolander Killingmo Johannesen.

– Og så er det kult da at navnene våre står i boka, så man ser hvem som har laget den, sier Hedda Woxvold.

Spilt inn i London

I går var forlagsredaktør Hege Ludvigsen på plass for å overrekke nyutgivelsen til elevene. Hun kunne også presentere en musikkinnspilling av rappen. gjort i London. Med engelsklærer Ellen Marie Kvaale som forsanger dro elevene i gang med fellessang av sitt eget verk. Kvaale har også bidratt med fire sider Shakespeare-innhold til den nye lærerboka, inspirert av arbeidet hun selv har gjort med elevene på Hoberg.

– Det er veldig morsomt at den tretimersøkten vi hadde med dere i 6. klasse inspirerte både oss og forfatterne av Quest til å ta med Shakespeare-delen. Vi ble så imponert av alt dere klarte å få til på den tre timersøkta, sier Ludvigsen.

– Men vi vet jo at dette er noe dere har jobbet mye med tidligere også, og da tenkte vi: dette er ikke bare noe dere på Hoberg skole bør drive med. Dette bør jo mange elever i Norge drive med. Så vi syntes vi burde ta det med i boka.

Premiere på Lørdag

Det var i femteklasse dagens sjuendeklasse først stiftet bekjentskap med «Romeo og Juliet», med egen oppsetning av stykket. I fjor satte de opp «A Midsummer Night’s Dream», og til helgen har de premiere på «Much Ado About Nothing».

På engelsk, vel å merke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke