19. aug
Lekende: Dagfinn Lyngbøs energiske stand-up utløste mye latter i salen. Foto: Sigurd Arnekleiv Bækkelund
 
Fikk salen til å koke
Det var ikke langt mellom lattersalvene da komiker Dagfinn Lyngbø stod på Scandic scene.

Publisert: 06.des.2015 20:50
Oppdatert: 06.des.2015 21:11

Scandic scene var fylt opp da Dagfinn Lyngbø entret scenen med sitt nye juleshow. Sammen med musiker Bjarte Jørgenses bruker han desember på å reise landet rundt med et eget juleshow. Komikeren, som er en av landets mest folkekjære, drar titusener av publikummere til sine show, og har mottatt hele sju komipriser.

Lyngbø startet showet med lokale saker, og standupartisten lirte av seg vitser om både jernbanetrasé og Brumunddal. Selvsagt trakk han også fram stupetårnet - som stadig ser ut til å være populær å spøke med i humor-Norge.

Fra slang til Steinerskolen

Selv om Lyngbø var kveldens hovedperson, var det innslag av andre undervegs. Førstemann ut var Hamars egen Geir Ove Ovesen, som snakket om hverdagen som lærer, og det dagligdagse språket vårt.

Det ble lattersalver da han leste opp Julevangeliet på slang, men aller best var han da han snakket om lærergjerningen på Steinerskolen - som var et av de største høydepunktene under hele showet.

Etter Ovesens gjesteopptreden, stod Lyngbø klar på scenen igjen, stadig like energisk. Denne gangen var det kronprinsparets båtreise på Middelhavet i sommer som fikk unngjelde, og han trakk en elegant parallell til flyktningene som befinner seg i litt mindre luksuriøse båter på samme hav.

begeistret publikum

Et av Lyngbøs sterkeste trekk er at han klarer å veksle mellom himmelvide temaer - fra flyktningkrise til barnepass - uten at overgangene merkes. Den energiske og lekne komikeren klarer å komme fram med emner publikum kjenner seg igjen i, og ved hjelp av overdrivelser finner han det komiske i hverdagen vår.

Publikum gav mye god respons, og det var mange muntre tilrop fra salen. Her kunne det dessverre bli litt mye av det gode, slik at flyten i showet ble forstyrret. Lyngbø snudde situasjonen til egen fortjeneste - og kom med mange kjappe svarreplikker, til latter i salen.

- Det er på tide å avslutte. Men først skal dere få en liten julesang, sa Lyngbø før han sammen med musiker Bjarte Jørgensen sang noen av våre mest kjente julesanger i humoristisk drakt - og ønsket publikum en riktig god jul.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke