24. aug
Populær: Bjørn Eidsvåg så ut til å storkose seg på scenen foran et fullstappet Gregers. 350 mennesker tok turen for å høre den folkekjære artisten spille. Foto: Kristian Einang
 
Eidsvåg fikset fullt hus
60-årsjubilanten Bjørn Eidsvåg fenger som aldri før, og under fredagens konsert sørget han for fullt hus og allsang på Gregers.

Publisert: 13.mar.2015 22:57
Oppdatert: 13.mar.2015 22:59

Det er ikke lenge siden forrige gang Eidsvåg sto på en scene i Hamar, og han måtte tidlig innrømme at han i forkant av konserten hadde vært noe skeptisk til oppmøtet. Da han ankom scenen ble han allikevel møtt av 350 mennesker og fullt hus.

Jubilant

Det er omtrent akkurat et år siden Eidsvåg fylte 60, og til bursdagsgave ble jubilanten hedret med albumet «Bauta», en hyllest til artisten og låtskriveren Eidsvåg, der et knippe norske artister tolket sine egne Eidsvåg-favoritter. Det kunne vært for så vidt vært et passende punktum på en lysende karriere, men akkurat nå er det ingen ting som tyder på at mannen kommer til å pensjonere seg med det aller første. Denne våren reiser han nemlig på en landsomfattende turné, og til høsten topper han det hele med albumutgivelse og konsert i Oslo Spektrum.

Suveren

Etter fredagens konsert kan man begynne å lure på om Eidsvåg noen gang har vært bedre. Han har nok aldri vært mer populær, og det er tydelig at hans ufattelige scenetekke fenger et bredt publikumsspekter. Eidsvågs tilstedeværelse på scenen er virkelig et bemerkelsesverdig skue. Han har en indre ro som få andre matcher. I tillegg har han så til de grader kontroll på både situasjon og publikum uansett hvilken scene han står på. Han er dessuten uhyre morsom, og man kunne registrere at det var mange i salen som brukte store deler av kvelden til å tørke lattertårer da Eidsvåg langet ut om sine hverdagsobservasjoner.

Bjørn Eidsvåg er ikke avhengig av noen andre enn ham selv, og artisten har nok tilbrakt utallige døgn alene med gitaren i løpet av sine snart 45 år på vegen. Ekstra hyggelig var det allikevel å se at han denne våren er ute på tur med eget band. Med Anders Engen på trommer, Bjørn Holm på bass, Kjetil Steensnæs på gitarer og David Wallumrød på tangenter fikk Eidsvåg glimrende arbeidsvilkår. Eidsvåg er nemlig god alene, men helt suveren med band, og med det fikk publikum akkurat den festen som de var ute etter.

Bagen med slagere blir dessuten bare større og større, og med publikumsfavoritter som «Floden», «Eg vil ikkje dø», «Shalala», «Skyfri himmel» og «Gammel Drøm» vil nok ikke Eidsvåg spille for tomme hus med det aller første.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke