18. aug
FØRPREMIERE: Maria Bonnevie og Ylva Bjørkaas Thedin.
 
Film og samtale
13-åringen «Jill» må ta voksenrollen i sin familie. Filmen «Føniks» vises fredag på Hamar kino, i en førpremière for helsepersonell. Og etterpå er det klart for panelsamtale.

Publisert: 22.aug.2018 21:04
Oppdatert: 22.aug.2018 21:06

Regissør Camilla Strøm Henriksen har laget filmen basert på egne erfaringer. Hun kjenner godt situasjonen til «Jill», som må ta vare på lillebror «Bo» og hjemmet.

Om filmen heter det: «Den unge jenta og lillebroren bor sammen med sin ustabile mor, og «Jill» gjør sitt beste for å ta vare på den lille familien. Familien rammes av en tragedie, og i sjokk over hva som har skjedd, så velger «Jill» å holde det skjult.»

Moren «Astrid» spilles av Maria Bonnevie, også aktuell med filmen om Astrid Lindgren, og faren «Nils» spilles av Sverrir Gudnason – kjent blant annet fra filmen «Borg» (2017).

– Hva kan de som jobber innen Helse-Norge lære av filmen, regissør Camilla Strøm Henriksen?

– De kan få bedre innsikt i tematikken. Og her gjennom noe annet enn forskning og rapporter. Kunsten kan gi en annen innfallsvinkel fordi det taler til følelsene.

Lars Lien, Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse (NKROP), skal lede panelsamtalen.

– Å få en slik situasjon presentert visuelt vil absolutt være nyttig, sier Lien.

– Det er viktig for oss med input, også på denne måten, som er noe annerledes enn fra forskning og tall. Samtidig kan dette bidra til at det blir satt søkelys på problemstillingen.

Invitasjon til førpremièren på Hamar kino fredag ettermiddag har gått til KoRusØst, Sagatun Brukerstyrt senter, BARMsenteret, Hamartiltakene, Barn av rus, DPS Elverum, BUP Hamar, Tyrilistiftelsen og Høgskolen i Innlandet.

Panelsamtalen ledes av Lars Lien. I panelet: regissør Camilla Strøm Henriksen, Jeanette Rundgren, KoRus-Øst og Lena Bull, BAR.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke