18. aug
 
Lager film om «Vandreren» som terroriserte hundrevis av hytteeiere
Henrik M. Dahlsbakken (26) lager spillefilm om «Vandreren», bergenseren som ble dømt for nær sju hundre hytteinnbrudd. Sven Nordin er signert for hovedrollen.

Publisert: 29.des.2015 13:18
Oppdatert: 29.des.2015 13:42

Hamar-regissøren Henrik M. Dahlsbakken har lenge jobbet med spillefilmen «Vandreren», basert på virkelige hendelser.

Sven Nordin skal spille «Vandreren», Tuva Novotny er klar som politikvinnen som jager «Vandreren», Lia Boysen er klar, det samme er Stein Winge og Ingar Helge Gimle – og Henrik ønsker seg Anders Baasmo Christiansen i en rolle.

«Vandreren» er basert på historien om mannen som har uoffisiell norgesrekord i hytteinnbrudd, og som i 2001 brøt seg inn i rundt 200 hytter i Hedmark og Oppland.

«Vandreren» framsto som et mareritt for hytteeiere i Ringsaker, Østerdalen og Gudbrandsdalen fra mai til august i 2001. Den da alkoholiserte bergenseren vandret fra hytte til hytte og gjorde innbrudd i hele perioden.

Mannen ble senere pågrepet flere ganger og dømt til fengsel for lovbruddene.

Flere produksjoner på gang

Regissør Dahlsbakken leverte en spillefilm til kino i 2015, «Å vende tilbake», han er klar for kino med filmen «Late Summer» – og han er i sluttfasen av innspillingen til ekstremsportthrilleren «Cave». Nå har de store filmselskapene meldt seg, de vil ha et samarbeid med Dahlsbakkens selskap FilmBros – og de vil ha Henrik som regissør.

Nordisk Films produksjonsavdeling i Norge er klar for to Dahlsbakken-filmer: «Vandreren» og en svart julekomedie. Selskapet Paradox har leid inn Henrik M. Dahlsbakken for en sci-fi-thriller. I tillegg lager regissøren, manusforfatteren og produsenten Henrik M. Dahlsbakken og hans selskap FilmBros filmen «De fredløse», en film basert på en sann historie om to landsstrykere som drepte to lensmenn i 1926.

Kompliment

– At de store har meldt seg må være et fint kompliment?

– Absolutt.

– Er du overrasket?

– Jeg tenkte vel at det kunne skje. Men jeg har ikke akkurat tenkt så mye på det, sier Henrik M. Dahlsbakken.

Den unge filmregissøren har levert som knapt noen andre; kvalitetsfilmer på løpende bånd, til en svært lav pris sammenlignet med andre norske produksjoner for kino.

Det er mange som har fulgt interessert med. Det regionale filmfondet Film 3 har støttet Henrik, det har også det nasjonale filmfondet, og nå har altså de store selskapene meldt seg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke