24. okt
SIER NEI: Anders Baasmo Christiansen vil ikke spille Anders Behring Breivik.
 
- Han er en fjert, en reddhare og fortjener ikke mer oppmerksomhet
Det skal lages film om Utøya-massakeren, men ingen vil spille Anders Behring Breivik.

Publisert: 22.mar.2017 10:33
Oppdatert: 22.mar.2017 12:54

Massakeren i AUF-leiren på Utøya, og bombeangrepet mot Regjeringskavrtalet 22.juli i 2011, krevde 77 menneskeliv.

Nå vil den verdenskjente regissøren Paul Greengass lage film om det som skjedde. Dagbladet skriver i dag at de har spurt en rekke norske filmprofiler om de vil spille Norges verste drapsmann. Ingen har sagt ja.

Hamarsingen Anders Baasmo Christiansen er en av dem som er spurt. Han er kjent fra en rekke filmer, ikke minst "Kongens Nei" og "Børning". I helga er han på plass på Hamarama, filmfestivalen i Hamar. Om å spille Anders Behring Breivik sier han:

- Man tenker at man kan spille alle karakterer, men jeg kjenner nå at jeg ikke vil være interessert. Det ville blitt for vanskelig å finne et sted å forsvare Breivik, fordi jeg må inn i hans ståsted, finne ut hvorfor han ble som han ble, og en slik fordypning må gjøres med kjærlighet, sier Anders.

- Jeg mener Breivik er en fjert, en reddhare, og han fortjener ikke mer oppmerksomhet, fortsetter han overfor Dagbladet.

Pål Sverre Hagen, som spiller i "Valkyrien", Benjamin Helstad, kjent fra "Unge Lovende" og Christian Rubeck fra NRKs "Nobel" er alle skeptiske til å spille Behring Breivik.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke