24. okt
Skjelvet: Produsert av Fantefilm ved Martin Sundland og Are Heidenstrøm.
 
Åpner med Skjelvet

Publisert: 03.mai.2018 08:16
Oppdatert: 03.mai.2018 08:16

Kinosuksessen Bølgens oppfølgerfilm Skjelvet får æren av å åpne Den 46. norske filmfestivalen i Haugesund søndag 19. august.

Nok en gang vil et stjernespekket ensemble innta den røde løperen sammen med filmens regissør John Andreas Andersen.

– Vi gleder oss vilt til å kunne åpne årets festival med Skjelvet! I likhet med sin forgjenger er også dette blitt både storslagent og nervepirrende, og viser i tillegg et meget sterkt menneskelig drama. Vi er stolte over å være de første til å vise denne filmen og er sikker på at den vil ryste godt i publikum både i Haugesund og resten av Norge, sier festivaldirektør Tonje Hardersen i en pressemelding fra Den norske filmfestivalen.

Filmens produsent Martin Sundland er også svært glad for utmerkelsen.

– Det er en stor ære å få lov å åpne Haugesundfilmfestival. Skjelvet har blitt et spektakulær drama og en berg og dalbane av en katastrofefilm som vi gleder oss til å vise for publikum.

Skjelvet er regissert av John Andreas Andersen, en av Norges mest anerkjente filmfotografer som også hadde regi på Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama og co-regi på Uno.

– Jeg er utrolig glad for at Skjelvet får sin verdenspremière i Haugesund. Haugesund er en festival jeg har hatt et tett forhold til helt siden jeg deltok som 15 år gammel Amandus-pris-deltaker, sier han.

– Jeg er veldig stolt over hva Skjelvet har blitt og gleder meg til å få lov til å vise den for publikum for første gang. Den kommer med garantier om scener man aldri har sett på kino i Norge før!

Denne gangen er det ikke en bygd på Vestlandet som er truet – det er Norges hovedstad! I 1904 ble Oslo rammet av et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala. Skjelvet førte til betydelige ødeleggelser. Men heldigvis, ingen menneskeliv gikk tapt. Geologiske undersøkelser viser at faren for et nytt og større jordskjelv kan være reel. Man vet bare ikke når … Skjelvet får ordinær kinopremière 31. august.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke