23. okt
Ny runde: Al Gore.?FOTO: Nordisk Filmdistribusjon
 
Al Gore har helt rett

Publisert: 28.sep.2017 06:48
Oppdatert: 28.sep.2017 07:25

Men behøver ikke like avdankede politikere eller kjendiser som vier seg til veldedige formål for å anerkjenne at de taler en god sak.

Al Gore har siden nederlaget mot George Bush i 2000 gjort klimasaken til sin ubestritte kampsak. På spørsmål om han vurderer en retur til politikken svarer han «Jeg pleier å si at jeg er en tørrlagt politiker: Jo lenger tid jeg holder meg unna jo mindre blir sannsynligheten for tilbakefall». Om Gore kjemper denne saken i håp om at det blir hans tur når vannet står på trappene til Empire State Building vites ikke og spiller for øvrig liten rolle. «An Inconveniant Sequel» tar opp vår tids absolutt viktigste tema. Selv om filmen til tider bærer preg å være Al Gores personlige prossessering av valgnederlaget for 17 år siden og gjennomgående har en lite appelerende «I told you so»-holdning, er det en viktig film som i en ideell verden burde sette dagesorden.

Et minus må nevnes: Tilfeldighetene ville ha det til at Gore og filmteamet var i Paris to uker før Klimakonferansen i 2015, samme dag som angrepene mot Bataclan. Filmen bruker en god del tid på denne tragedien og den blir forsøkt brukt til å slå politisk mynt i Gores favor. Dette er grotesk og burde absolutt ikke ha vært med.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke