24. okt
 
Alene i ukjent verden
Fantastiske skuespillerprestasjoner preger den gripende historien om Saroo- en liten gutt som går seg bort i et av verdens mest folkerike land.

Publisert: 05.jan.2017 07:53
Oppdatert: 05.jan.2017 08:19

Det hele blir sterkere når man vet at «Lion» er basert på en sann historie som allerede er gjengitt i bokform av filmens hovedperson Saroo Brierley.

Alene på gatene

Saroo (Sunny Pawar) og storebroren Guddu (Abhishek Bharate) lever under fattige kår i India. De gjør alt de kan for å brødfø sin mor og lillesøster, men plutselig går det hele galt. Fem år gamle Saroo sovner på et stillestående tog, men når han våkner er toget allerede langt på veg mot den andre siden av India.

LES OGSÅ: Filmåret 2017 byr på...

På endestasjonen møter han en ukjent by med mennesker som snakker et helt ukjent språk. Saroo må kjempe for å overleve, men finner etter hvert sin redning når han blir plukket opp av indiske myndigheter. Han er en av de få som er heldige nok til å bli adoptert.

En av mange

«Lion» gir et innblikk i problematikk som fremdeles er høyst reell. I India skilles 80.000 barn fra sine familier hvert eneste år, og regissør Garth Davis tar publikum med til slummen i India. «Lion» forteller at det finnes utallige historier som ligner Saroos, men at det er de aller færreste av dem som ender like lykkelig.

Selv de som er heldige nok til å bli adoptert kan lide av traumer etter flere år som hjemløs. Skuespillerne gjør en glitrende jobb, og her må man trekke fram unge Sunny Pawar som virkelig gir liv til unge Saroo.

«Lion» byr på et tidlig høydepunkt under filmåret 2017.

Terningkast: 5

LES ALLE HAs FILMANMELDELSER HER

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Sterkt: «Lion» forteller historien om fem år gamle Saroo (Sunny Pawar) som forsvinner fra sin egen familie i India.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke