24. okt
Protogonist: Ape-høvdingen «Ceasar», måter på mange utfordringer igjennom filmen. Karakteren blir spilt av skuespilleren Andy Serkis.
 
Bevæpnede apekatter
Et storslått og vellagd krigsdrama, som byr på mange forskjellige stemninger, vendinger og følelser.

Publisert: 13.jul.2017 06:46
Oppdatert: 13.jul.2017 06:55

Aper som peprer rundt seg med maskingevær, familiedramatikk, massakre, utrydningstruede arter, storslått natur, sykdom, militærmakter, en maktsyk og ond oberst, krig, konsentrasjonsleirer, og hevn, er noen av ingrediensene som er mikset sammen til en innholdsrik, dramatisk og storslått film regissert av Matt Reeves.

Apokalypse

I forgjengeren «Planet For The Apes», gikk et forskingsprosjekt på aper galt, og dyrene ble svært intelligente. Dette førte til at apene gjorde opprør, og at mennesker ble smittet av «apeinfluensa». I oppfølgeren «War For The Planet Of The Apes», befinner vi oss på jorda i en tid etter apokalypsen og apeopprøret. Menneskerasen er nesten utdødd på grunn av sykdommen, og intelligente aper lever i skogen.

Krig og utryddelse

Apene ses på som en trussel for den lille menneskeheten som er igjen, selv om de egentlig vil leve i fred og harmoni i naturen. Amerikanske militærmakter prøver likevel hensynsløst å utrydde apearten, og den langvarige krigen eskalerer til nye nivåer, når problemer bryter løs på både menneskenes og apenes side.

Innholdsrikt

War For The Planet Of The Apes er en fantastisk innholdsrik film, av ekstremt høy kvalitet både visuelt, lydteknisk og dramaturgisk. Filmen er spennende fra start til slutt, og oppleves som både rørende, underholdende og samfunnsrettet. Man kan trekke flere historiske paralleller i filmen, og det er rom for tolkning og refleksjoner. Filmen anbefales sterkt.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke