24. okt
 
Bølgen er her
Den ble vist under Amandafestivalen. Den har høstet gode kritikker. Den får sikkert sine priser. Her er den for oss alle, brølende: Bølgen!

Publisert: 27.aug.2015 04:00
Oppdatert: 27.aug.2015 07:29

Spørsmålet er allerede stilt: får den første norske katastrofefilmen fine terningkast fordi vi er så glade for at vi, nordmenn, faktisk klarte det, å lage en katastrofefilm?

Ikke noe dårlig spørsmål. Ville det internasjonale publikumet elsket «Bølgen» som de har elsket de internasjonale katastrofefilmene?

Tja ...

Forbereder oss

For oss nordmenn fungerer det i alle fall, men det finnes en mulighet for at lokaliteten betyr mye.

Utgangspunktet er jo også der, faktisk, en stor del av et fjell kan rase ut – og en monsterbølge kan vaske vekk det meste i nær omkrets. Det er ikke vanskelig å sette seg inn i situasjonen.

Regissør Roar Uthaug trekker oss raskt inn i problemstillingen, han har legitimert faren med et team av skredeksperter – og han har malt en koselig norsk A4-familie inn i bildet. Og vi vet jo hva som skal skje, og forbereder oss, der vi sitter, akkurat som regissør Uthaug vil.

Stort og nært

Kristoffer Joner som geologen Kristian Eikjord og Ane Dahl Torp som kona og hotellkvinnen Idun gir oss to gode hovedpersoner.

Monsterbølgen er den som skal skremme oss kritthvite, og den kommer – akkurat som vi så det for oss. Det er ingen tvil om katastrofens omfang, og vi kommer tett innpå det personlige drama.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke