24. okt
 
Brutalt i Marseille
Dommer Michel går for den store potten. Vet han egentlig hva han går for?

Publisert: 31.mar.2016 04:00
Oppdatert: 31.mar.2016 09:10

«The french connection» er regnet som en av spillefilmens klassikere. Her er «Den franske forbindelsen», levert i vår tid, og denne gang har franskmennene selv skrudd klokka tilbake.

Vi er i Marseille og vi trår inn i det som en gang ble kalt «heroinhovedstaden». Til og med amerikanerne ville proppe igjen denne krana, men kunne en mann, nærmest alene, kutte den franske forbindelsen?

Gamlemåten

Filmet på gamlemåten og med urolige håndholdte kamera henger vi på; både i filmens elektriske øyeblikk og i lengre overganger.

Dommer Pierre Michel (Jean Dujardin) får ansvaret for å rydde opp i organisert kriminalitet i en svært belastet by. Ganske snart blir han satt opp mot sin hovedfiende, den (u) synlige mannen i heroinbutikken, Zampa (Gilles Lellouche), men kan dommer Michel feste nakkegrepet på skurken?

Belønning

Det er brukt mye krefter på å understreke i hvilken tid vi her snakker om; med de franske skjorter, dresser, sigaretter, kinnskjegg, dokumenter og gamle telefoner. Men også er dette bygget som en gammeldags gangsterfilm, med håndvåpen og bilkjøring.

Filmtonen er godt satt, den gir hele vegen en god antydning om at det finnes mer bak de synlige bildene – noe som gir historien en gjennomgående spenning. Likevel blir to timer og et kvarter lang tid, selv om belønningen er et godt sluttparti.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke