buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
TENKER ...: World Trade Center er angrepet. President Bush er på skolebesøk. Foto/Copyright: Scanbox Entertainment
 
Cannes-suksesser
«De vinner ære og berømmelse, men vinner de publikumet?», heter det i en aktuell sak på filmweb.no.

Publisert: 15.mai.2015 04:00
Oppdatert: 18.mai.2015 08:08

Filmfestivalen i Cannes er i gang. Da er det selvsagt morsomt å se om det finnes eksempler på filmer som vinner både ekspertenes og publikums hjerter. Filmweb.no har funnet noen eksempler på prisfilmer med skikkelig kassasuksess.

På topp er Michael Moores «Fahrenheit 9/11» med et billettsalg på 222,5 millioner dollar – med et budsjett på seks millioner dollar! I presentasjonen av filmen het det: «Arkivopptak fra nyhetssendinger, et kamera smuglet inn i Irak blant amerikanske soldater, dokumenter fra det Hvite Hus og fra 9/11-kommisjonen, tilsatt en stor dose av Moores egne kommentarer, dette utgjør filmens kritiske undersøkelse av USAs utenrikspolitikk.»

«Pulp Fiction» på andreplass. Budsjett 8,5 millioner dollar. Innspilt 213,9 millioner dollar. Om filmen: «Pulp Fiction er en brutal, svart komedie fra dagens Los Angeles. Tre fortellinger veves inn i hverandre, skjebner krysses – ofte med voldsomme konsekvenser.»

«Piano» på tredjeplass. Budsjett 7 millioner dollar. Billettsalg 140 millioner dollar. Om filmen: «En stum kvinne tar med seg sin unge datter og et stort piano til et arrangert ekteskap i en av New Zealands utkanter en gang i forrige århundre. Kvinnen godtar ikke at ektemannen vil kvitte seg med pianoet, i bytte for noen mål utmark.»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat