24. okt
Churchill: Hovedperson i «Darkest Hour».
 
Churchills nei

Publisert: 11.jan.2018 07:31
Oppdatert: 11.jan.2018 08:06

Etter suksessen «Kongens nei» her, kommer nå «Darkest Hour» som omhandler Churchills avslag om fredsforhandlinger med Hitler.

I starten av andre verdenskrig innsettes det ny statsminister i Storbritannia. Et land i krise får en mann med store ord som leder. Store ord i samarbeid med folket skal vise seg å være løsningen.

Vi følger Churchill, spilt av Gary Oldman, i dagene etter innsettelsen, der Tyskland allerede er på god vei til å ta over vest-europa. Oldman gjør en troverdig versjon fylt med humor, mumling, røyking og drikking.

Historien om at Storbritannia ikke gikk inn i fredsforhandlinger med Tyskland, er kanskje kjent for noen. Men detaljer rundt avgjørelsen var i hvert fall ikke kjent for meg. Det var svært interessant og lagt fram på en svært god måte. Filmen er klippet og sydd sammen på en vidunderlig og rytmisk måte. En dobbelttime historie som dette kan fort bli langtekkelig, men holdes konstant interessant med sterk regi.

Vi blir også introdusert for Churchills skribent og hennes historie, men denne faller fort igjennom som uinteressant.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke