buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
på STRENDENE: Handlingen utspiller seg hovedsakelig til strands, til vanns, og i luften.Foto: SF Norge
 
Da de allierte evakuerte
«Dunkirk» lar deg observere krigens desperate nederlag og heroiske oppturer.

Publisert: 20.jul.2017 06:58
Oppdatert: 20.jul.2017 07:12

Denne filmen er ikke den «typiske krigsfilmen». «Dunkirk» er smekkfull av action, død og fordervelse, men på en mer ærefull og sofistikert måte, som involverer både piloter, sjøfolk, infanteri, sivilister og enkeltmennesket.

God portefølje

Christopher Nolan, manusforfatter og regissør av «Dunkirk», har et navn som skaper forventninger. Med titler som Batman-filmene «The Dark Moon Rises» og «The Dark Moon», eller «Interstellar» og «Inception», har Nolan flere DVD-er i baklomma som gir oss grunn til å forvente noe bra.

- Det får vi.

Spennende vinkling

Filmen starter med et gjeng soldater, som rolig vandrer gjennom den forlatte havnebyen Dunkirk i tyskokkuperte Frankrike, 1940. Harmonien ved britiske soldater som tørker seg bak med tyske flygeblader, og plukker sneiper fra askebegre i vinduskarmer, ender fort da første bølge av action og plaffing bryter løs. Resten av filmen består av spenningstopper som en berg-og-dal-bane, med en underliggende følelse av fare og uro.

Historie og handling

Selve handlingen går ut på evakueringen av britiske, belgiske, canadiske og franske soldater fra strendene mellom 26. mai og 4. juni 1940. Filmen er altså basert på ekte hendelser, og behandler virkeligheten på en respektfull, dramatisk og inkluderende måte, som gir plass til de forskjellige gruppene som ofret alt under krigen. Filmen er annerledes fordi den lar deg tolke og gi karakterene personlighet selv.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat